Öne Çıkanlar turizm psikoloji Atlet KKTC Başkan Dündardan Yeni Yılın İlk Bebeğine Altın
banner13

Milipol Katar Türk Savunma Uzmanlarını bekliyor

Bu yılki fuarın gündeminde 3 ana konu ele alınacak: Siber güvenlik ve Siber tehditler, Sivil Savunma ve Büyük olayların güvenlik yönetimi. Uluslararası katılımcılar, hükümet düzeyindeki karar alıcılar, savunma sektörünün önde gelen şirketlerinin temsilcilerinin yer alacağı oturumlarda, sektörün karşı karşıya olduğu tehditler ve fırsatlar hakkında en güncel gelişmeler gündeme gelecek.

Türkiye siber güvenliğin önemini anladı

Milipol Bilişim ve Güvenlik Birimi Direktörü Michael Weatherseed, aralarında Türkiye’den fikir liderleri ve güvenlik uzmanlarının da yer alacağı fuarda, ulusal güvenlik ve sivil savunmanın geleceğini şekillendirecek konulara odaklanılacağını söyledi. Weatherseed, Türkiye'nin son 10 yılda birçok büyük ölçekli siber saldırıların hedefi haline geldiğine dikkat çekerek, “Türkiye, siber güvenliğin önemini son dönemde daha da çok anladı. Milipol Katar 2018, Türk savunma ve siber güvenlik uzmanlarına kamu güvenliği ve ülke sınırlarını güvence altına alınması ile ilgili en güncel gelişmeleri sunacak. Türk katılımcılarımızın konuşmacıların uzman görüşlerinden yararlanacaklarına inanıyoruz” diye konuştu.

Ülkeler siber tehditleri tartışıyor

30 Ekim sabahı, 'Siber Güvenlik ve Siber Tehditler' konulu oturum ile başlayacak Milipol Katar Paneli’ne Güvenlik ve Savunma Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mélanie Benard-Crozat ev sahipliği yapacak. Panelde, Güney Avrupa Siber Güvenlik Stratejisti ve Direktörü, Fransız Emniyeti Trend Mikro ve Sibertehditler Güvenliği Danışmanı Loïc Guezo, Katar Siber Güvenlik Departmanı Genel Sekreteri  Khalid N. Sadiq Al-Hashmi, Cisco Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Siber Güvenlik Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Ljupcho Joshevski, Kryptowire Ürün Başkan Yardımcısı Dr. Tom Karygiannis, GlaxoSmithKline (GSK) Bilgi Güvenliği Müdürü Dr. John Meakin ve Katar Koleji Bilgi Teknolojileri Bölümü Başkanı Dr. Mohammed Al-Doranı siber tehditlerinin üstesinden gelmek ve ulusal güvenliği artırmak için yapılması gerekenleri tartışacak. 

Büyük olaylara karşı yenilikçi çözümler

Kriz Müdahale Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Emily Hough'un başkanlık ettiği ikinci oturumda ise Sham Tseng İtfaiyesi Şefi Chi Wah Wu, Protect&Prepare Ltd. Direktörü Tim Cutbill, CBE, OStJ, QFSM, MPhil, CEng, FIFireE, CCMI’nin Sivil Savunma Danışmanı Dennis Davis, Protect&Prepare Ltd Direktörü Tim Cutbill ve Fransa İçişleri Bakanı Frédéric Harrault konuşacak. Etkinliğin ikinci günü, "Büyük Olaylarda Güvenlik Yönetimi"ni ele alacak bir oturumla başlıyor. Moderatörlüğünü Loic Guezo’nun yapacağı panelde konuk konuşmacı olarak Fransa Spor Aktiviteleri’nin eski Başkanı olan Nicolas Desforges ve 2022 FIFA Dünya Kupası Yüksek Komitesi’nden konuşmacılar yer alacak.  Kamu-Özel sektör İşbirliği Geliştirme Komisyonu Sekreteri Shimizu Satoshi, Foamhand Limited İş Geliştirme Direktörü Paul Foster, Atmaana Güvenlik ve Acil Durum Hizmetleri Direktörü Steve Kemsley, Rightstone Yönetici Direktörü Michael Bourton’ın konuşacağı oturumda ise büyük olaylarda güvenlik yönetimi ve operasyonu kontrol altına almak için en son yenilikçi çözümler tartışılacak

Milipol Katar 2018, katılımcı ve ziyaretçiler için kayıtlar devam ediyor. Sadece güvenlik sektörü uzmanlarına ve profesyonellerine açık, ticaret amaçlı bir etkinlik olan Milipol Katar Fuarı’na, 16 yaşından küçüklerin girmesine izin verilmiyor. Konferans oturumları 30-31 Ekim tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.