Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Mollaarap'ta kamulaştırılan binalar yıkılıyor

2018 yılında Mollaarap Mahallesi'nde yaşanan toprak kayması riski nedeniyle vatandaşların tahliye edildiği binalardan, Yıldırım Belediyesi tarafından kamulaştırılması tamamlanan yapıların yıkımına devam ediliyor. Bu doğrultuda Mollaarap Mahallesi'ndeki Naci Kurtul Sokak'ta bulunan ve kamulaştırma işlemi tamamlanan binanın yıkım çalışmasına katılan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bir yandan bölgedeki riskli alan çalışmalarını sürdürürken diğer yandan da vatandaşların rızası doğrultusunda kamulaştırma işlemlerini gerçekleştirdiklerini bildirdi.

DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR

Ocak 2018'de bölgedeki yaklaşık 4 hektarlık bir alanda toprak kayması riski gerçekleştiğini hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Biz de bu bölgeyle ilgili riskli alan çalışmamızı sürdürüyoruz. Burada bir yandan zemin etüt çalışmalarına devam ederken bir yandan da satın alma işlemlerini sürdürüyoruz. Burada yaklaşık 94 parsel ve 141 binada 307 hak sahibi mevcuttu. Biz, bu bölgede 60 hak sahibiyle görüşme gerçekleştirdik. 20 vatandaşımızla anlaşma süreci tamamlandı. Biz de anlaşma süreci tamamlanan metruk binaların yıkımını gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 6 milyon 400 bin civarında bir bedelle kamulaştırma işlemlerini gerçekleştirdik. Bölgede yapıları bulunan diğer hemşehrilerimizi de mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında görüşmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
KamuBinaYıkımMollaarap
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21