Öne Çıkanlar NİLÜFER BELEDİYESİ Engelsiz Sanat kadem bilek Bursagaz
banner13

MUDANYA BELEDİYESİ KORONA GÜNLERİNDE DAYANIŞMAYI BÜYÜTTÜ

Mudanya’da Koronavirüse (COVİD-19) karşı mücadele sürüyor. Koronavirüs’ün Türkiye’de görülmeye başladığı ilk andan itibaren, temizlik ve dezenfekte çalışmalarını ilçenin tamamında uygulayan Mudanya Belediyesi, dayanışmayı da artırdı. Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Zeytin Dalı ile Uğur Böceği sosyal hizmet birimlerinde Mudanya Arama Kurtarma (MAK) biriminde çalışan personelin tamamı görev yaparken,  etkinlikleri iptal edilen Kültür Müdürlüğü personeli, ekiplere yardım için görevlendirildi. Dayanışma kenti Mudanya’da 5 bin 800 kişiye aylık gıda ve temizlik paketi, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan 2 bin 100 kişiye ise destek verildi. Hafta sonu İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanan sokağa çıkma yasağı boyunca Mudanyalılara 75 bin ekmek dağıtımı yapıldı. Belediye ekipleri, koordinasyon içerisinde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında halk sağlığını korumak amacıyla cadde ve sokakları, parkları, meydanları, hizmet binalarını, aile sağlığı merkezlerini toplu yaşam alanlarını özel hazırlanmış solüsyonlar ile dezenfekte ediyor. Mudanya’nın genelinde sokak ve caddelerde elle temas edilen tüm yüzeylerde yapılan temizlik ve dezenfekte çalışmalarının yanı sıra, site ve apartmanların girişleri, merdivenler ve asansörlerin ilaçlanmasına da başlandı. Çalışmalar kapsamında 18 bin 500 litre temizlik malzemesi,70 kilogram antiviral dezenfektan kullanıldı. Bu süreçte, sokak hayvanları da yalnız bırakılmadı,  bin 200 kilogram köpek maması ile 50 kilogram kedi maması belirli periyotlarla can dostlara ulaştırıldı.

BİZ FEDAKAR, BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Mudanya’da birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneğini sergilediklerini belirten Başkan Türkyılmaz, “Her zaman söylediğim gibi, Mudanya’da kimse kimsesiz kalmıyor, hiçbir çocuk yatağına aç girmiyor. Başımızın tacı büyüklerimizin ve tüm ihtiyaç sahiplerinin talepleri yine belediyemiz ekipleri tarafından karşılanıyor. Biz, büyük ve fedakar bir aileyiz, sevgiyle ürettiklerimizi, yine aynı sevgiyle halkla hakça paylaşmaya devam ediyoruz. Gece gündüz, 7/24 Mudanyalı hemşehrilerimizin yanındayız. Daha mutlu daha sağlıklı bir gelecek için bugünden sorumlu davranan hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.