banner20
Öne Çıkanlar Engelsiz Jandarma İhsaniye Kedi BUSİAD

Mudanya Üniversitesi'nin Rektörü Prof.Dr. Hasan Tosun oldu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Tosun, Bursa’da yeni kurulan Mudanya Üniversitesi'ne Yükseköğretim Kurulu (YÖK) oluruyla rektör olarak atandı

Prof. Dr. Hasan Tosun, 1997 yılından bu yana Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü öğretim üyesi olarak görev yapıyordu. Prof. Tosun, Üniversite bünyesinde Anabilim Dalı başkanı, Bölüm Başkanı, Merkez Müdürü, dekan olarak değişik dönemlerde görevlerde bulundu.

Tosun, Uşak Üniversitesi'nde Mühendislik Fakültesi dekanı ve rektör yardımcısı olarak görev yaptı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden mezun olup aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamlayan ve doktora sonrası çalışmalarını ABD’de yapan Prof. Dr. Hasan Tosun, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nde de 18 yıl hizmet verdi. Tosun; Urfa Tüneli, Atatürk Barajı ve GAP sulamaları gibi büyük su ve toprak kaynakları ile ilgili projelerde çalıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21