Öne Çıkanlar Engelsiz Kıyak Bursagaz sungurlu Sanat
banner13

Müfredatların ‘Yeni Nesil Öğrencilerin’ ihtiyaçlarına göre geliştirilmesini sağlıyor

Uluslararası eğitim programlarıyla 160’dan fazla ülkedeki okulun öncelikli tercihi olmayı sürdüren Cambridge Assessment International Education, dünyada ciddi bir büyüme trendinde olan uluslararası eğitim alanının öncü oyuncularından olmayı da sürdürüyor.

Dünyada okullarda özellikle ‘uluslararası eğitim’ konusunda ciddi bir değişim ve gelişim yaşandığında dikkat çeken

Cambridge Assessment Uluslararası Eğitim Programları Avrupa Bölge Müdürü Burcu Benderli “Son yıllarda uluslarası eğitim alanında dünyada çok ciddi bir şekilde büyüyen bir tablo yaşanıyor. 2000 yılında dünyada uluslararası eğitim programlarında yararlanan okulların sayısı 2.500 civarındayken; 2016 yılında bu sayının 8.500’lere varacak şekilde ciddi bir artış gösterdiğini görüyoruz. Bu alanda devam eden büyümeyle birlikte ise rakamın 2026’da ikiye katlanarak yaklaşık 17.000 civarına ulaşması bekleniyor” diye açıklıyor.

Farklılaşan öğrenci profili ve değişim gösteren ihtiyaçlar kapsamında kendileriyle çalışan okulların uluslararası eğitim programlarından beklentilerinin de değişmeye başladığını söyleyen Benderli; açıklamalarını şöyle sürdürüyor: “Eğitim programlarımızdan yararlanarak müfredatlarını geliştiren ülke ve bölgelere baktığımızda en çok güçlendiğimiz bölgelerin başında Çin, ABD ve Avrupa ülkeleri geliyor. Bizlerle çalışan okulların bizden ortak beklentileri ise yaşam boyu öğrenme becerilerinin gelişimini destekleyen, amaca uygun, bilgi ve beceri dengesiyle birlikte öğretme mükemmelliğini de sağlayan programların kendilerine sunulması.”

‘Yeni Nesil Öğrenci Profili’, eğitim programlarından beklentileri de değiştiriyor

Burcu Benderli, ‘yeni nesil’ profile ve özellikle iş dünyasında yaşanan değişimle birlikte artık eğitim alanından da beklentilerin farklılaştığına dikkat çekiyor. “İyi bir eğitim tasarımında artık okullarda verilecek temel bilgiler kadar değişen dünyada etkili olacak becerilerin öğrenilmesi de önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle, yeterlilikler geliştirilip gözden geçirilirken, üniversiteler ve işverenler de dahil olmak üzere bir dizi paydaştan girdi elde etmek giderek daha önemli bir hale geliyor.Biz de Cambridge olarak ders programlarımızı geliştirip gözden geçirirken artık okullarla, ileri eğitim kurumları, üniversiteler ve hatta şirketlerle çok daha yakın çalışıyoruz. Okullarla birlikte hareket ederek yarının öğrencilerinin beklentilerini daha iyi anlarken; iş dünyasıyla yakın temasta olan üniversitelerle yaptığımız değerlendirmelerle ise yarının dünyasına hazır öğrenciler yetiştirecek eğitim programları için gerekli olan güncel bilgileri elde ediyoruz” diye açıklıyor.

Endüstri 4.0’a hazır bireyler yetiştirmek

Endüstri 4.0 (Dördüncü Endüstri Devrimi) ile yeniden şekillenen iş dünyasına kolaylıkla uyum sağlayacak öğrencilerin yetiştirilmesinin, şu anda eğitimdeki en önemli konu başlıkları arasında olduğuna da dikkat çeken Burcu Benderli“Yaşanan bu hızlı değişim karşısında okullar da artık bu dünyaya kolaylıkla ayak uydurabilecek öğrenciler yetiştirilmesi üzerine odaklanıyor. Çünkü artık işyerindeki başarı kriterleri bireylerin iyi iletişim kurma, iyi iş birliği yapma, değişimlere hızlı şekilde uyum sağlayabilme ve sorun giderme tarafında yaratıcı çözüm üretebilme konularındaki yetenekleriyle ölçülüyor. Bunlar da okullarda öğrencilere kazandırılıp geliştirilebilecek beceriler olduğundan; müfredatın bunları sağlayacak şekilde geliştirilmesi artık çok daha kritik bir konu haline geldi.Bizler de değişen bu dünyada özellikle Endüstri 4.0 gereksinimlerini karşılayacak bireylerin yetişmesi için öğrencilerin doğru bilgi ve becerilerle donatıldığından emin olmak için çalışıyor, yeterliliklerimizi düzenli aralıklarla gözden geçiriyor, yaptığımız yeni adaptasyonlarla da bu değişime uygun programlar oluşturuyoruz” diyerek açıklamalarını tamamlıyor.

Cambridge Assessment’ın uluslararası eğitim programlarından Türkiye’de 50’den fazla okul yararlanıyor.

Cambridge Assessment International Education, tüm dünyada 160’dan fazla ülkedeki 10 binden fazla okula Cambridge IGCSEs (14-16 yaş grubu için dünyanın en popüler uluslararası programı) ve Cambridge International AS&A Levels gibi eğitim programlarını sunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.