Öne Çıkanlar Engelsiz pandemi ORHANGAZİ Teknoloji incemedya
banner13

Müze rehberlerine ´engellilerle iletişim´ dersi
Müze rehberlerine ‘engellilerle iletişim’ dersi

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı müzelerde görev yapan rehberler, engellilerle iletişim konusunda uluslararası üne sahip Eğitmen Adem Kuyumcu’dan ‘özel insanlara yönelik’ ders aldı.

BURSA - Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Bursa Göç Müzesi’nde yapılan etkinlikte, belediyeye bağlı müzelerde çalışan rehberler ‘engellilerin kullandığı işaret dili, Beril Alfabesi ve sesli rehber konularında’ eğitim aldı.

‘Engelsiz müze ‘ sloganıyla çeşitli projeler geliştiren Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü, çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. Belediye desteğiyle hazırlanan ‘Engelli Bireyler ve Aileleri İle Doğru İletişim Konferansı’, Bursa Göç Müzesi’nde yapıldı. Büyükşehir’e bağlı müzelerde görevli rehberlerin katıldığı ve Eğitmen Adem Kuyumcu tarafından verilen derste katılımcılar, işaret dili eğitimi alarak, Beril Alfabesi ve sesli rehber sistemi hakkında detay bilgilere sahip oldu.

Engelliler konusunda ‘bilirkişi’ olarak bilinen Eğitmen Adem Kuyucu, dezavantajlı gruplara yönelik bakış açısı, yeme içme alışkanlıkları, mimari uygulamalar ve sosyal çalışmalar hakkında tecrübelerini, düşüncelerini aktardı. Kuyucu, dersin verilmesinde gösterilen hassasiyet nedeniyle Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Derse, Bursa’da engelliler konusunda faaliyette bulunan STK temsilcilerinin yanı sıra Bursa Engelliler Federasyonu üyeleri ile Mustafakemalpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi kursiyerleri de ilgi gösterdi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.