Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

Müzede büyüklere masallar

Kentin yaşam kültürü ile somut ve somut olmayan mirasını gelecek nesillere aktarmak hedefiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından kent belleğine armağan edilen ve Bursa’da Yaşam Kültürü Müzesi, renkli etkinlilere ev sahipliği yapıyor.  Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bursa’da Yaşam Kültürü Müzesi’nde düzenlenen ‘Anahtar Masallar Gecesi– Masal Diyarına Yolculuk’ etkinliği müze dostlarını 200 yıllık müze konağın mistik atmosferinde buluşturdu.  Yoğun ilgi gören etkinlikte Seher Kander Bilgi, masallarını alışılmışın dışında çocuklara değil, masala özlem duyan yetişkinlere anlattı. Renkli etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Sönmez ile Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik’in yanı sıra çok sayıda müze dostu katıldı. Etkinlik öncesi söz alan Başkanvekili Sönmez,  Bursa’da Yaşam Kültürü Müzesi’nin kentte ait değerlerin yaşatılması, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına önemli bir misyonu yerine getirdiğini söyledi. 

Müze kültürünü yaygınlaştırmak istiyoruz

Müzenin, Bursa’nın zengin ve köklü kültürünü ziyaretçilerine göstermenin ötesinde bu kültürü uygulama ve yaşatma olanağı verdiğine dikkat çeken Sönmez,  birçok farklı atölye çalışmasının yanı sıra çok sayıda etkinliğin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ziyaretçi kabul eden tüm müzelerde devam ettiğini söyledi.  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın müzelere ayrı bir önem verdiğini ifade eden Sönmez, “Kentin müze kültürünü yaygınlaştırarak somut ve somut olmayan kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasını hedefliyoruz” diye konuştu. Katılımcılarını Anka kuşunun kanatlarında Kaf Dağının ardında mistik bir yolculuğa çıkaran etkinlik sonrası, Başkanvekili Sönmez ve Müzeler Şube Müdürü Çevik,  geceyi masalları ile renklendiren Seher Kander Bilgi’ye teşekkür belgesi verdi.

Birçok yaşanmışlığı içinde barındırıyor

Ali Paşa Mahallesi’nde Hasan Eşref Efendi tarafından yaptırılan 18.yüzyıl Geleneksel Tük mimarisinin somut örneklerinden biri olan 200 yıllık tarihi konak, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyonu sonrası müze halini alırken,  Bursa’nın çeyiz geleneğinden, sünnet adetlerine, misafir ağırlamadan hacı tehniyelerine, hamam ve Gezek kültürüne değin birçok yaşanmışlığı da içinde barındırıyor. Bursa’da yaşam Kültürü Müzesi tarih ve kültür meraklısı müze dostları için pazartesi günü hariç diğer günler 09.30-17.30 saatleri arasında ziyarete açık tutuluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.