Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

'Müzeyyen' Efsanesi Bursa'da
Türk müziğinin efsane sesi Müzeyyen Senar’ın yaşamından kesitlerle sahneye uyarlanan ‘Müzeyyen’ müzikali, usta sanatçı Şevval Sam tarafından Bursa’da, seyircisiyle buluştu.

Müzeyyen Senar’ın hayatından önemli kesitlerin ve iz bırakan şarkıların yer aldığı ‘Müzeyyen’ müzikali, sanatçının ‘kızım’ dediği usta isim Şevval Sam tarafından sahnelendi. Bursalı sanatseverlerden tam not alan Sam, ustanın hatırasını Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) sahnesinde yaşattı.

Bursa doğumlu sanatçı Müzeyyen Senar’ın Bursa’dan İstanbul’a gelişi, Atatürk’ün önünde ilk kez şarkı söyleyişi gibi önemli anılarının sahnelendiği müzikal, yaklaşık 2 saat sürdü. Temsilde sanatçının anneliği, aşkları, hüzünleri ve mutluluklarına dair kesitler de seyirciyle paylaşıldı. Figen Şakacı'nın yazdığı, Engin Alkan'ın yönettiği müzikalde, Fahrettin Yarkın müzik direktörlüğüne, Cem Yılmazer sahne dekor tasarımına ve Esra Başıbüyük de kostüm tasarımına imzalarını attı. Bursa’da adeta görsel bir şölene adını yazdıran müzikalin sonunda, sanatseverler sevilen sanatçı Şevval Sam’ı alkışlarla ödüllendirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21