Öne Çıkanlar Engelsiz Kıyak Bursagaz sungurlu Sanat
banner13

MY KOLEJ EĞİTİMCİLERİ AĞIRLADI

My Kolej Beşevler Kampüsü’nde düzenlenen toplantıya; Uludağ Üniversitesi Rektör Baş Danışmanı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fikri Pala, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Albayrak, Eğitim Bir-Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Öğretim Görevlisi İlyas Kaya, My Kolej Kurucu Temsilcisi Enes Demirezen, My Kolej Okul Müdürü Müfit Ali Tunç’un yanı sıra şube üyeleri ve My Kolej temsilcileri katıldı.

 

Toplantının açılışında konuşan My Kolej Kurucu Temsilcisi Enes Demirezen, Murat Yıldırım Eğitim Kurumları’nın çağın ihtiyaçları doğrultusundaki eğitim modeliyle, 11 şehirde toplam 17 yerleşke ve 37 şubesindeki 475 derslikte, 10 bin 200 öğrenciye hizmet verdiğini ifade etti.

 

“EN ÖNEMLİ YATIRIM İNSANA YAPILANDIR”

 

Demirezen şunları söyledi: “Öncelikle böyle önemli ve güzel bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan çok mutluyuz. Şu anda bulunduğumuz ve anaokulu, ilkokul, ortaokul ve Anadolu lisesini bünyesinde barındıran Beşevler kampüsümüz, Murat Yıldırım Eğitim Kurumları’nın Bursa’daki ikinci kampüsüdür. Bu kampüsümüz 33 derslik ve 700 öğrenci kapasitesine sahiptir. Kurucumuz Sayın Murat Yıldırım sürekli olarak, ‘En önemli yatırım insana yapılandır’ der. Biz de, hem ilmi hem de sosyal yönde erdemli bireyler yetiştirerek, öz benliğini ortaya koyacak nesiller yetiştirmek arzusundayız.”

 

“İNSANLARA DUYMAK İSTEDİKLERİNİ DEĞİL, YALNIZCA HAKİKATİ SÖYLEYİN”

 

Toplantıda konuşan Eğitim Bir-Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Öğretim Görevlisi İlyas Kaya da, “Hedefine dosdoğru yürüyen bir teşkilatımız var. Nusret nasibdir, ihsandır; gayret ise vacib. İhsan gayrete âşıktır. Gayretin ihsana kavuşması ise takdir. Edward Said'e, İsrail tarafına neden taş attığı sorulduğunda: Çocuğum bir gün bana, 'Baba savaşta ne yaptın?' diye sorarsa, 'Alçaklığa, haksızlığa taş attım diyeceğim, demişti. Bir insana yapılabilecek en büyük kötülük onu idare etmektir. Bu yüzden insanlara duymak istedikleri şeyleri değil, yalnızca hakikati söyleyin” ifadelerini kullandı.

 

“LİDERLİĞİN OLMADIĞI HİÇBİR YOL BAŞARIYA ÇIKMAZ, SONUÇ VERMEZ”

 

Konuşmaların ardından toplantı, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Albayrak’ın ‘Eğitimde İdeal ve Vizyon’ konu başlığında düzenlediği konferansla devam etti. Doç. Dr. Albayrak, “Eğitim inşa demektir İrşadda ise gerçek, hakikat aranır. Günümüz eğitiminin sınırları vardır. Biz bu sınırları aşamazsak kökümüze yabancılaşırız. Geçmiş ile gelecek arasında köprü kurmak mecburiyetindeyiz. Gelenek dünyayı anlamlı kılar. Kökümüze yabancılaşmak yolumuzu aydınlatan ışığı kaybetmek anlamına gelir” dedi.

 

Albayrak, “Dünya zaman zaman hem insan varlığı hem de doğa olarak yeniden yapılanıyor. Bir yapılanma ve geçiş dönemindeyiz. Bu dönemde eğitim yapmak ve vizyon belirlemek çok önemlidir. Burada liderler çok önemlidir. Yenilikçi liderler değişime bütünsel yaklaşırlar, proaktif davranırlar ve geleceği öngörürler. Liderliğin olmadığı hiçbir yol başarıya çıkmaz, sonuç vermez” diye konuştu.

 

Konferans sonunda, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Bursa 2 No'lu Şubesi Ağustos ayı İl Divan Toplantısını gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.