Öne Çıkanlar Engelsiz Jandarma İhsaniye Kedi Mehmet Şafak Sarı

NECMİ İNCE YAZDI: YUNUSELİ HAVALİMANIN YERİ MİLLET PARKI YAPILMALI VE BURSASPORA VERİLMELİDİR !

"Bursa’nın gündemde olmaması gereken ama yerel yönetim tarafından her fırsatta gündeme getirilen Yunuseli Havalimanı konusu yine ısıtılmaya ve gündemde tutulmaya devam ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bin 400 dönümlük alanın 750 dönümünü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devrettiğini açıklamıştı. Bu açıklama sonrası yapılaşma ve trafik başta olmak üzere yoğunluk artışına zaten yeterince kurban edilen Bursa'nın geleceği için kuşkular haklı olarak artmıştı.

Ayrıca Başkan Aktaş’ın kalan bölgeye Bursalıların istediği projelere yer vereceğini açıklaması Yunuseli Havalimanı bölgesini yeniden gündeme getirmişti.

Bu konjonktür içerisinde Bursa’nın sorunu bu mu?

Bursalıların o bölgede illa betonarme bir projeye mi ihtiyacı var sayın Aktaş?

Özellikle pandemi döneminde yeşilin ve toprağın önemini gördük. Beton yığınlarının, büyük rezidansların insan hayatına ne denli uzak olduğunun farkına vardık. İnsanların sosyal yaşamalanları içerisinde toprakla ve yeşille iç içe olması gerektiğini anladık.

Durum böyle iken neden Yunuseli’de bulunan bu geniş yeşil alanı betona kurban edelim?

Hiçbir Bursalı bunu kabul etmez.

Bursa’nın yeşil kalan bu bin 400 dönümlük arazisinin 750 dönümünü büyükşehir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tahsis etti. Kalan kısma da yapılacak projelerin mahiyeti düşünüldüğünde Bursa kamuoyunda bir infial oluştu.

Bu geniş ve yeşil arazide Millet Bahçeleri yapılması beklenirken ya da bu alanın doğal afette sığınılacak bir merkez olarak değerlendirilmesi gerekirken aksi durumların ve bina yığınlarının oluşturulması söz konusu olduğunda buna hiç bir Bursalı hoş bakmayacaktır.

Bu duruma da yerel yönetimlerin özenle yaklaşması ve vatandaşın menfaatine adım atması gerekir.

Aktaş’ın açıklamaları sonrası Bursa’da 6 parti Yunuseli Platformu'nu oluşturdu. Yunuseli Platformu’nda CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca,  İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, Deva Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz ortak bir basın açıklaması yaptı.

Platformun gerçekleştirdiği basın açıklamasına İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de katıldı. Açıklamada Millet İttifakı'nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de yer aldı.

Yapılan açıklamanın teması ‘ranta değil halka açın’ oldu. Bursa’nın bağrına hançer batırılmaması gerektiği ve Yunuseli Havalimanı bölgesinin kesinlikle korunması mesajı verildi.

 Zaten Bursa’nın kronik onlarca sorunu varken, Yunuseli Havalimanı bölgesinin gündeme getirilmesi gerçekten çok garip.

Halkın tepkisini çekecek bu konuların gündeme getirilmesi yerel yönetimin halktan ne denli kopuk olduğunun da göstergesi. Cumhur İttifakı’nın da oy kaybetme sebebi aslında tam da bu.

T2 hattının bitirilmesi gerekirken,

Emek-Şehir Hastanesi güzergâhına hafif raylı sistem beklenirken,

Hızlı tren çalışmaları devam etmezken,

Yeni adliye binası bitirilmezken,

Bursa’da trafik sorunu almış başını giderken

Büyükşehir hala Yunuseli peşinde.

PES!


Yunuseli Havalimanı dursun, Önce bu sorunları bir çözün. Ya da Yunuseli’ne lla bir şey yapacaksanız Bursalılara sorun.

Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a tavsiyemdir: Bursa halkına Yunuseli Havalimanı’nda neyi görmek istediğini sorun. Oranın ne olacağına oranın asıl sahibi olan vatandaş karar versin.

Vatandaş oranın binalarla dolmasını mı isteyecek, yoksa halka açık geniş yeşil alanı mı tercih edecek.

Hep beraber göreceğiz."

Yaklaşık 1 buçuk yıl önce geleceği perspektif olarak çizdiğim ve şimdide ne kadar haklı olduğum ortadadır.
Yunuseli Havaalanını kaderine bırakılmış atıl bir vaziyette durmaktadır.
Bu konuyla ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ,Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan,Ak Parti Bursa 'nin Bakanları Efkan Ala ve Hakan Çavuşoğlu Yunuseli Havaalanı için gerekli çalışmaları yaparak bu yerin Millet Parkı olarak hayata geçirmesi için çalışmalar yapması gerekmektedir.
Malumunuz Ak Parti'nin ülke genelinde ve Bursa'daki oy kayıpları devam etmedir.
Şayet Bursa'lıların belkide ömründe hiç gitmedikleri Yunuseli Havaalanını park yapılırsa halktan çok ciddi destekler alabilir.
Bende gazeteye gelirken önünden geçtiğimiz bu doğal cennet yerin atıl olarak duracağına park olarak açılması taraftarıyım.
Hatta geçtiğimiz yıl 1.400 dönümlük yerin 700 dönümünü  Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verilen Yunuseli Havaalanını kalan yeride Bursa Büyükşehir Belediye tahsis edilmişti.


Mamlum  bu yer şu anda atıl şekilde sadece üç beş tane tek motorlu uçak için kullanılmaktadır.
Bununla ilgilide bu uçaklardan dolayı başta Hamitler,Yunuseli ve Bağlarbaşı Mahallesi sakinlerininde sıkıntı yaşadıkları ortadadır.
Yine bu olayla ilgili geçtiğimiz aylarda malesef  tek motorlu bir uçağın yaptığı arıza sonucunda kazan yapması ile 2 pilotumuzda hayatını kaybetmişti.
İşte tüm bu konular ışığında geçmiş dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe 'nin Bursa'ya kazandırdığı devasa yatırımlarından birisi olan Hüdavendigar Parkını yaptığı  gibi şimdiki Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a da güzel anılmak istiyorsa  tavsiyem onunda  böyle eserler yapmak için büyük bir fırsatı var.


Şayet Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Alinur Aktaş Yunuseli Havaalanını Millet Parkı yaparsa ondan İnsan Ölür Kalır Eseri misali  acizane bir eseri arkasından kalacağını kardeşhane olarak hatırlatmak istiyorum.
Hatta bu yerin içersinde deprem için toplanma merkezi ile yapilacak olan sosyal tesislerin gelirleri ni de Bursaspor 'a devredilirse  hem şehire hemde Bursaspor ciddi katkılar sunacağını düşünüyorum.
Ben inanıyorum ki bu önerime Bursa Valimiz Sn.Yakup Canpolat'ında önderlik edeceğini ve konuyu yakın zamanda çözeceğini ümit ediyorum.
Malum Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan 'ında 2 Temmuz'da Bursa geldiğinde Bursalılara böyle bir sürpriz yapmasıda çok hoş olabilir.


Bizlerde bu şehrin de yaşıyan bireyler olarak Yunuseli Havaalanını gerekirse depremde toplanma alanı,Millet Parkı ve Bursaspor ait tesisler yapılarak orayada destek yapılmasının elzem olduğunu düşünüyorum.
Tabiki karar bu şehri yöneten yöneticilerin,vebalde!
Bizden söylemesi…
Selam ve dua ile

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21