Öne Çıkanlar BUSİAD Btü Kedi BTSO Türkiye

NİLÜFER'DE İŞİTME ENGELLİLER VE ÇOCUKLARA ÖZEL MASKE ÜRETİLİYOR

Koronavirüsle mücadele kapsamında herkese maske kullanım zorunluluğu getirilmesi, işaret dili ve dudak okuma yoluyla iletişim kuran işitme engellilerin işini zorlaştırdı. Nilüfer Belediyesi de bu süreçte işitme engellilere bir nebze de olsa destek olmak için maske üretimini çeşitlendirdi. 

21 Nisan’dan bu yana haftanın her günü 20 binin üzerinde maskenin üretildiği Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ndeki atölyede, işitme engellilerin dudak okuyarak iletişim kurmalarına olanak sağlayacak şekilde ağız bölümü şeffaf maske üretilmeye başlandı. İşitme engelli vatandaşların yakınları ve ailelerine talepleri doğrultusunda dağıtılacak bu maskelerin yanısıra, çocuklar için de küçük ölçülerle tasarlanmış maskeler üretildi. 

20 yaş altına uygulanan sokağa çıkma yasağının belirli gün ve saatlerde esnetilmesi üzerine, sokağa çıkabilecek çocukların ihtiyacı öngörülerek başlatılan çalışma kapsamında çocukların yüz yapılarına uygun küçük boyutlarda maske üretiliyor. 

Nanwoven kumaştan 3 katlı, 80 gram ağırlığında üretilen maskeler, Nilüfer Belediyesi’nin hizmet binalarında, vatandaşlara ihtiyaçları kadar veriliyor.  Muhtarlıklar aracılığıyla da vatandaşlara ulaştırılan maskeler pazar yerlerinde de halka dağıtılıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.