Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

NİLÜFER'DE ÜRETEN VE TÜKETEN ARACISIZ BULUŞUYOR

Nilüfer Belediyesi’nin hem üreticiyi desteklemek, hem de tüketicinin doğrudan ürüne ulaşmasını sağlamak için kentte hayata geçirdiği köylü pazarları vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Nilüfer’in 4 mahallesinde farklı günlerde kurulan köylü pazarları, tüketicilere, en taze ürünleri aracısız-doğrudan alma imkânı sağlıyor. Çamlıca Mahallesi’nde her hafta cumartesi günleri, Konak Mahallesi’nde çarşamba günleri Görükle’de salı günleri, Karaman Mahallesi’nde de pazar günleri kurulan köylü pazarları hem üreticinin hem de tüketicinin yüzünü güldürüyor. Köylü pazarlarında, üreticilerin, tarlalarında yetiştirdikleri ürünleri doğrudan sattığını söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Köylü pazarlarında amacımız, üreticinin kendi ürettiği ürünleri aracısız, komisyonsuz doğrudan tüketiciye ulaştırmasını sağlamak. Üretici ilk elden ürününü satıyor, tüketici de en taze haliyle ürünlere ulaşıyor” dedi.

Erdem, köylü pazarlarından Bursa Üreticiler Birliği, Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ile Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu’nun sorumlu olduğunu belirtti. Pazarlarda satılan ürünlerle ilgili kriteri de açıklayan Turgay Erdem, “Köylü pazarlarında sadece Bursa’da üretilen ürünlerin satılması şartını arıyoruz. Ne üretiyorlarsa onu satıyorlar. Bu pazarlarda limon, portakal, muz gibi Bursa’da yetişmeyen ürünlerin satılması yasak. Zaten üretici, pazar yerinde satışa sunduğu ürünleri, Çiftçi Kayıt Sistemi ve Ziraat Odası’na önceden bildiriyor” diye konuştu.

Köylü pazarları Bursa’daki bütün üreticilere açık Nilüfer’deki köylü pazarlarında tezgah açan üreticilerin, Tarım ve Orman Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sistemi’ne veya Ziraat Odası Başkanlığı’na kayıtlı olması zorunlu. Üretici olmayanlar burada ürün satamıyor. Ayrıca sadece Nilüfer değil, Bursa genelindeki bütün üreticiler, köylü pazarlarında ürün satabiliyor. Üretici kendisine tahsisi yapılan pazar sergi yerini 3 hafta devamlı ve bir yıl içerisinde 7 defa olarak, mazeretsiz açmadığında pazar sergi yeri iptal ediliyor. Ayrıca pazardaki kurallara uymayan üreticilerin de sergi yeri iptal ediliyor.
Üretici de halk da memnun Nilüfer’deki köylü pazarlarında ürünlerini satan üreticiler bu uygulamadan oldukça memnun olduklarını belirttiler. Tarlalarından günlük topladıkları ürünleri aracısız bir
şekilde pazarda satmanın işlerini kolaylaştırdığını belirten üreticiler, bu tür pazarların artması taleplerini de dile getirdiler. Köylü pazarlarında daha taze ürün bulduklarını belirten vatandaşlar da, “Bu
pazarlarda alışveriş yapmak bize daha çok keyif veriyor. Biliyoruz ki kentimizde yetişen ürünü alıyoruz. En azından daha taze ürüne ulaşma imkânı buluyoruz” diye konuştular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21