banner20
Öne Çıkanlar ezcane aşıklık İddialar KUTLAMA Sanal

NİLÜFER’İN ÇEVRE PROJESİNE SANAYİCİLERDEN DESTEK

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Hadi Türkay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i Halk Evi’nde ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerini iletti. 

Ziyaretin gündeminde, çevrenin korunmasına adına yapılacak çalışmalar da vardı. Nilüfer Belediyesi’nin başlattığı “Çöpe atmıyoruz, toprağa kazandırıyoruz” projesinin değerlendirildiği ziyarette bu konuda belediye ve sanayici iş birliğinin doğuracağı fırsatlar ele alındı.
Çevreye duyarlı,  üretim ve geri dönüşüm uygulamalarını çok önemsediklerini belirten BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Hadi Türkay, “Projeyi yakından takip ediyoruz. Nilüfer ilçesinde birçok sanayi tesisi var ve bu tesislerde özellikle yemekhanelerde çok fazla organik atık ortaya çıkıyor. Bazılarımız işletme bazında kompost gübre üretimini başlatmış olsak da, bu uygulamaları Nilüfer Belediyemiz ile birlikte sistematik ve sürdürülebilir hale getirmek isteriz. Bu konuda iş birliği yapmaya hazırız” dedi.    
“TARIMSAL ALANDA KENDİ KENDİNE YETEN BİR ÜLKE OLMALIYIZ”
Başkan Turgay Erdem de, Nilüfer Belediyesi’nin, yatırım finansmanı büyük oranda Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) hibesi sağlanarak Ürünlü Mahalle’sinde kuracağı ünitede, ilçedeki pazaryerleri ve restoranlardan toplanacak haftalık bin 400 litre yemek-organik atığın, aylık 650-800 kilogram organik gübreye dönüştürülmesinin planlandığını ifade etti. Erdem, “Projenin, hane halkına ayrıştırma alışkanlığının kazandırılması ve siz değerli sanayicilerimizin de desteği ile çığ gibi büyüyeceğine inanıyorum. Bu örnek proje ile organik atıkların gübreye dönüştürülmesiyle hem doğa dostu, çevreci bir eylem ortaya koyacağız, hem de çiftçilerimiz kazanmış olacak. Yeniden tarımsal alanda kendi kendine yeten bir ülke olmalıyız. Sanayisi gelişmiş bir ülke olmak kadar, tarımsal alanda kendi kendine yetebilen bir ülke olmak da önemli” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21