Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

Nilüferli kadınlara sosyal medyada satış eğitimi

Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamın içinde var olmalarını ve aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla bugüne kadar birçok projeyi hayata geçiren Nilüfer Belediyesi, bu kapsamda düzenlediği eğitimlerle de kadınların kendini geliştirmesine öncülük ediyor. Bu eğitimlerden biri de, “Sosyal Medyada Marka Yaratmak ve Satış” başlıklı eğitim oldu. Sosyal Medya ve Dijital Reklâm Uzmanı Parkan Uzaslan tarafından verilen eğitimde kadınlar, el emeği ürünlerinin sosyal medyada pazarlamasını daha doğru ve etkin bir şekilde yaparak, ürünlerini çok daha geniş kitlelere ulaştırma ve satışlarını artırma konusunda önemli bilgiler edindi. Çevrimiçi gerçekleşen ve iki gün süren eğitimde Parkan Uzaslan, marka ve marka algısı oluşturma, instagramda satış ve pazarlama, instagram algoritması, içerik üretimi ve kullanılabilecek araçlar, istatistik ve analiz, instagramda reklâm yönetimi konularında püf noktaları ve alandaki başarılı örnekleri paylaştı. 

“MARKANIZ KİŞİLİĞİNİZİ YANSITSIN”

Her şeyin temelini marka kavramının oluşturduğunu belirten Parkan Uzaslan, markanın, onu yaratan kişinin özelliklerini taşıması gerektiğini söyledi. Uzaslan, “Bir marka oluştururken, olmadığınız bir kişi gibi çalışma oluşturmayın. Çok enerjikseniz markanız da enerjik olmalı. Markanız sizi tam olarak yansıtsın. Marka kişiliği, markanın bütün iletişimini etkileyebilen önemli bir etken” dedi. Algıların, kişinin siyasi kararlarından ürün tercihlerine kadar hayatın her alanında karşısına çıkan bir etken olduğuna dikkat çeken Uzaslan, algının, markalar için de vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu ifade etti. 

Bir alanda uzmanlaşmanın önemine değinen Uzaslan, kadınlara bu yönde tavsiyelerde bulundu. Uzaslan, “Her şeyi ve herkese satmaya çalışmak yerine, ortak bağı bulunan ürünler üzerine yoğunlaşarak, pazarlama ve satış stratejinizi bu yönde geliştirin. Belli bir alana odaklanılmış ürünler, her zaman için daha fazla satmaktadır. Hedef kitlenizi ve ilgi alanlarını iyi belirlemelisiniz” dedi.

“1 YORUM 1 İNSAN”

Parkan Uzaslan, pazarlama ve iletişim çalışmalarında teknolojik gelişmelere ayak uydurulmasının, küresel rekabet yarışında büyük öneme sahip olduğunu da dile getirdi. Uzaslan şöyle konuştu: “Artık günümüzde hepimiz, ürünü kullananlar ne tepki vermiş diye yorumlara bakıyoruz. Özellikle e-ticaret sitelerinde üste çıkabilmenin yollarından biri de, çok fazla yorum almak ve bu yorumları cevaplamak. Eskiden 1 lisan 1 insan derdik şimdi onu 1 yorum 1 insan olarak çeviriyoruz. Çünkü ne kadar yorum alıyorsanız satışlarınız o kadar artıyor ve üst sıralara çıkıyorsunuz.”

Yapılan araştırmalarda, sosyal medyanın etkileşim alanının, tüketicinin bir markaya karşı karar vermesinde önemli bir etken olduğunu belirten Uzaslan, bu bağlamda uygulamanın temel özelliklerine uygun içeriklerin üretilmesi ve tüketicilerin gösterdiği etkileşimlerin dikkatle takip edilmesi gerektiğini söyledi. 

INSTAGRAMI ETKİN KULLANMAK

Parkan Uzaslan, instagram üzerinden yapılacak pazarlama ve satışta başarıyı getirecek unsurları da şöyle sıraladı: Ödeme ve gönderi koşullarını açıkça belirtmek, whatsapp hattı gibi hızlı iletişim kolaylığı sağlamak, instagram uygulamasındaki “Öne çıkanlar” ve “Hikaye” bölümünü aktif kullanmak, günlük paylaşım yapmak, kaliteli ürün çekimleri, kullanıcı yorumları almak ve bu yorumları cevaplamak. 

Parkan Uzaslan, instagram algoritmasının daha önce sadece “Beğen” üzerine kurulu olduğunu ancak günümüzde “Kaydet”, “Yorum” ve “Paylaşma” etkileşimlerinin ön planda olduğunun da altını çizdi. Parkan Uzaslan, “Dijital iletişiminizin doğru yönetimi, isminize duyulan güveni, marka marka bilinirliğinizi ve satışlarınızı artırır” şeklinde konuştu. 

“Sosyal Medyada Marka Yaratmak ve Satış” eğitimine konuk olan, instagram uygulaması üzerinden satış yaparak başarı sağlayan bir genç kadın girişimci, başarı hikâyesini paylaşarak, kadınlara ilham kaynağı oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21