banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

ÖĞRENCİLERDEN FİZİK TEDAVİ HASTALARINA ZİYARET

İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde tedavi gören hastalara Dünya Artrit Günü’nün bu yıl ki teması olan ankilozan spondilit hastalığı ve bel ağrıları konusunda bilgilendirmelerin yapıldığı programa; İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, sağlık çalışanları ve TEV Hayri Tokaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. Program sonunda öğrenciler, hastalara geçmiş olsun dileklerini sunarken, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Erken Tanı Önemli

Öte yandan Dünya Artrit Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, ankilozan spondilitin özellikle omurgayı etkileyen ağrılı, kronik, ilerleyici ve sebebi bilinmeyen romatizmal bir hastalık olduğunu ifade etti. Hastalığın ortaya çıkmasında en önemli faktör genetik yatkınlık olduğunu belirten Dr. Akan, “Hastalıkta erken tanı oldukça önemli rol oynamaktadır. Bu sebeple 20’li yaşlarda bel ağrısı başlamış, üç aydan uzun süreli bel ağrısı şikayeti olan kişilerin muhakkak bir doktora gözükmesi gerekmektedir” dedi.

Bel ağrısının, ağır kaldırma gibi bir aktivite ya da düşme, çarpma gibi bir travma sonrasında başlayabileceği gibi belirgin bir neden olmadan da ortaya çıkabileceğini vurgulayan Dr. Akan, bel ağrısı tedavisinin ağrının nedenine, şiddetine, kişinin yaşına ve pek çok özelliğine göre farklı şekilde yapılabildiğinin altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21