Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

Okursa, Yazarsa, Yükselecek 'Bursa'

2017 TÜİK verilerine göre 80 milyon 810 bin olan Türkiye nüfusunun 60 milyonu 14 yaş ve üzerinde. Bu nüfustan, 2.462.613 kişi ise örgün eğitim çağı dışına çıkmış olup halen okuma yazma bilmiyor.


Bu verilerden de hareketle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde 81 ilde başlatılan okuma yazma seferberliği çalışmalarına Bursa’da da hız kesmeden devam ediliyor.


İlimizde 2017 yılında 17 ilçemiz Halk Eğitim Merkezlerinde 346 okuma yazma kursu açıldı.  Bu kurslara bin 958 si kadın olmak üzere toplam 3 bin 89 kursiyer katıldı.


Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan okuma yazma seferberliği çalışmaları kapsamında ise bu sayı bu yıl 660 kurs ve 7 bin 807 kursiyere ulaştı.


Okuma yazma kurslarına en çok talep gösterilen Yıldırım İlçemizde 167 kursta 2221 kursiyer okuma yazma kurslarına başvuru da bulundu. Yıldırımı sırasıyla 138 kurs ve 1796 kursiyerle Osmangazi, 62 kurs ve 740 kursiyerle Nilüfer, 58 kurs ve 737 kursiyerle İnegöl takip ediyor.


İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger:  “Bilginin, öğrenmenin ve bilimin gücü temsil ettiği bir dünyada yaşıyoruz. Bu nedenledir ki ilk emir “oku!” ayeti ile gelmiştir. Okumanın ne yaşı vardır ne zamanı. Yeter ki isteyelim. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okuma-yazma bilmeyen genç- yaşlı, kadın-erkek tüm vatandaşlarımızı Halk Eğitim Merkezlerimize davet ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21