Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

Online işlemlere olan ilgi siber güvenliğe ihtiyacı artıracak

Geçtiğimiz yılın başından bu yana dünyayı sarsan koronavirüs salgınıyla birlikte online alışverişte pazar payları bir hayli yükseldi. Online alışveriş ve işlemlere artan ilginin, siber güvenliğe duyulan ihtiyacı da aynı oranda yükselteceği belirtiliyor. 

E-ticaret, aplikasyon projeleri, siber güvenlik, ödeme yöntemleri gibi alanları da kapsayan yazılım sektörünün önümüzdeki yıllarda da büyüyeceğine işaret ediliyor. 

Ekonomist ve Yatırım Danışmanı Önder Tavukçuoğlu, katıldığı bir yayında, “yazılımın alt sektörlerinden siber güvenliğin diğerlerinden bir boy daha fazla büyüyeceğini düşünüyorum” dedi. 

Youtube’da katıldığı canlı yayında konuşan Tavukçuoğlu, yazılım sektöründe siber güvenliğin ön plana çıkacağını belirtti. Tavukçuoğlu, e-ticarette ilgili sitenin siber güvenliği sağladığını belirterek, “Siber güvenlik tarafının daha çok öne çıkacağını, yazılımın alt sektörlerinden siber güvenliğin diğerlerinden bir boy daha fazla büyüyeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yazılım sektörünün önemine vurgu yapan Tavukçuoğlu, “Özellikle 5G ile birlikte hayatımıza akıllı şehirler ve akıllı makineler, otonom araçlar girecek. Bunları yapmak için bize yazılım gerekecek. Yazılımsız kodlamasız hiçbir şey olmayacak” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
SiberGüvenlikOnline
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21