banner20
Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

ORHANGAZİ BELEDİYESİ NİSAN AYI MECLİSİ GERÇEKLEŞTİ

Mustafakemalpaşa Belediyesi, geri dönüşüm seferberliği kapsamında ilçenin dört bir yanını ayakkabı ve giysi kumbaraları ile donattı.

‘Sıfır Atık’ ta öncü şehirlerin arasında yer alan Mustafakemalpaşa’da 31 farklı noktaya yerleştirilen kumbaralar vatandaşlar tarafından ilgi görürken israfında önüne geçiliyor.

İhtiyaç fazlası kullanılmayan giysiler kumbaralarda toplanıp ayrıştırıldıktan sonra kullanılabilir durumdakiler belirli işlemlerin ardından Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin El Ele Sosyal Paylaşım Mağazası’ndaki stantlarında yerini alıyor, kullanılmayacak durumdaki giysiler ise fabrikalara izolasyon malzemesi olarak gönderilip yerine hiç kullanılmamış giysiler ile değiştiriliyor.

İlçe halkı arasında sosyal paylaşma ruhu ve bilinci oluşturulmasını hedefleyen proje ile ihtiyaç fazlası malzemelerin çöpe gitmesi engellendiği gibi toplanan kullanılabilir durumdaki giysi ve ayakkabılar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Yenilenen kumbaralarla ilgili bilgi veren Başkan Kanar, “Daha öncede mahallelerimizde bulunan kumbaralar zaman zaman istismara neden olacak iş ve işlemlere maruz kalıyordu. Bunun önüne geçmek için yeni tasarımla birlikte insan unsuru kullanılarak çeşitli yöntemlerle gerçekleştirilen her hangi bir müdahalenin olmasını engellemiş bulunuyoruz. Yeni kumbaralarımız kullanılmayan ayakkabı, giysi ve benzeri malzemeler bırakıldıktan sonra kapanıyor” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “31 farklı noktaya kumbaralarımızı yerleştirerek geri dönüşüm kapsamında hem çevre korurken hem de ülke ekonomisine katkı sağlanıyor. Toplanan giysiler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21