Öne Çıkanlar Hamilelik İBB Yankı Revizyon Kadın
banner13

ORHANGAZİ ÇALIŞTAYI RAPORU AÇIKLANDI

ÇALIŞTAY RAPORU 6 BAŞLIKTA BELİRLENDİ

Çalıştay raporu Orhangazi Belediyesi toplantı salonunda Akademisyenler tarafından Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın’a sunumu yapıldı. “Daha Yaşanabilir Bir Orhangazi” ana başlığı altında yer alacak olan “Doğal Çevre, Tarihi Kültürel Mirasın Korunması”,  “Turizm, Ticaret ve Hizmetler”, “Sanayi ve Maden”, “Ulaşım ve Lojistik”, “Konut ve Yaşam Kalitesi”, “Tarım ve Orman, Yerel Kalkınma”, konuları hakkında raporlarını sunan Akademisyenler güçlü ve zayıf yönleri, yapılması gereken çalışmalar hakkında detaylı bir şekilde bilgi verdi. Orhangazinin yapısı itibari ile öncelikli olarak yapılması gereken konuları elealınarak somut adımlar atılması yönünde karar verildi. 

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ BELİRLENDİ

6 ana başlık üzerinde hazırlanan Çalıştay Raporunda Akademisyenler, her başlıkta Orhangazinin güçlü ve zayıf yönlerini belirledi. Belirlenen bu iki başlıkla birlikte Akademisyen gözü ile de bu her başlık ile ilgili çözüm önerilerini de ortaya koydu. Swot Analizi şeklinde gerçekleştirilen çalıştay başta Orhangazi Belediyesi olmak üzere ilçedeki tüm kamu kurumları ve kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları ile paylaşılacak.

AYDIN; DAHA YAŞANABİLİR BİR ORHANGAZİ HEDEFLİYORUZ

Çalıştay raporu ile ilgili Akademisyenlerden bilgilendirme alan Belediye Başkanı Bekir Aydın, çalıştay konusunda Belediyemiz, Bursa Teknik Üniversitesinden çok değerli Akademisyenler ve Bursa Kent Konseyi Koza Grubu ile bir planlama düzenledik. Bu planlama dâhilinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizde tarım ve sanayinin güçlü yanlarının yanı sıra turizm ve diğer tüm konularda da güçlü yönleri olduğunu biliyoruz. Hedefimiz ilçenin belirlenen bu 6 ana başlıktaki tüm güçlü yönlerini daha da ön plana çıkarmak, zayıf yönlerini ise güçlendirmek için tüm kurumlarımızla birlikte çalışma yapmak dedi. Bekir Aydın, daha yaşanabilir bir Orhangazi hedeflediklerini belirterek, tüm ilçe dinamiklerimizle birlikte Orhangazimizi kalkındırmak, geliştirmek ve ilçe halkımızın refahını daha da yukarı çekmek için uğraş veriyoruz. Bu bağlamda “Daha Yaşanabilir Bir Orhangazi” çalıştayını son derece önemsiyoruz. Değerli hocalarımızın gözetiminde hazırlanan bu rapor doğrultusunda biz de çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bu çalışmaya çok önem veriyoruz dedi. Bekir Aydın, çalıştaya katkı sunan Bursa Teknik Üniversitesi Akademisyenleri ve Kent Konseyi Koza Çalışma grubu mensuplarına da teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
BursaORHANGAZİ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.