Öne Çıkanlar BUSİAD Btü Kedi BTSO Türkiye

ORHANGAZİ’DE CAMİLER CUMAYA HAZIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısının ardından Korona virüs tedbirleri kapsamında geçici olarak faaliyetlerine ara veren camilerin, 29 Mayıs Cuma günü, belirlenecek kurallar çerçevesinde cemaatle ibadete açılacağı duyurulmuştu. Bu tarihten itibaren öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceği kararının ardından gerekli adımlar atılırken, Orhangazi Belediyesi de Müftülük tarafından belirlenen camilerde ve okul bahçelerinde temizlik, dezenfeksiyon ve yıkama işlemlerini başlattı. Belirlenen Camiler ve okul bahçelerinde kılınabilecek Cuma namazı için de bütün hazırlıklar tamamlandı.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, “Bilim Kurulu’nun kararı doğrultusunda koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık olarak 2,5 aydır camilerde namaz kılınmadığını hatırlatarak, bu konuda toplumda büyük bir özlem duyulduğunu ifade etti. Yine Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda gerekli önlemler alınarak 29 Mayıs Cuma gününden itibaren camilerin yeniden cemaatle buluşacağını söyledi. Başkan Aydın Koronavirüs ’ün Ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren tüm tedbirlerimiz ve önlemlerimizi aldık. Cadde ve Sokaklarımızı düzenli olarak yıkıyoruz, dezenfekte ediyoruz ve zabıta ekiplerimizce denetimlerimizi sürdürüyoruz. Özellikle pazaryerlerimizde denetimlerimizi en üst seviyeye çıkardık ve hiçbir şekilde müsemma etmiyoruz. Salgının ciddiyetine ilk günden itibaren vararak tedbirlerimizi hep bu yönde aldık. Camilerimizin kısıtlı olarak ’ta açılması bizleri çok mutlu etmiştir. İlçemiz merkez olmak üzere tüm mahallelerimizde namaz kılınacak alanları gerek müftülüğümüz tarafından gerekse sosyal paylaşım sayfalarımızdan paylaştık. Gerekli önlemlerimizi alarak Cuma namazımızı hep birlikte kılalım. Her geçen gün biraz daha normalleşme sürecine girdiğimiz güzel günlerde yakındır. İnşallah en kısa süre içerisinde normalleşme sürecine tamamen gireriz. Evde Kal, Sağlıklı Kal Orhangazi Çünkü #HayatEveSığar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.