Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Sanat Kıyak sungurlu
banner13

Osmangazi’de Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri.

Osmangazi Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıldönümü dolayısıyla muhteşem bir konser verdi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, sahneye çıkarak koronun şarkılarına eşlik etti.

Gökdere Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Cumhuriyet Bayramı Konseri’ ile cumhuriyetin 95. kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlandı. Kültür merkezini dolduran vatandaşlar, Şef Rüştü Şentürk yönetimindeki koronun seslendirdiği şarkılara, Türk Bayrakları’nı sallayarak eşlik etti. Türk Sanat Müziği’nin klasik eserlerinin koro ve solo halinde söylendiği konseri Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da dinledi. Başkan Dündar, Şef Rüştü Şentürk’ün ricası üzerine sahneye çıkarak koronun seslendirdiği “Gel Gönlümü Yerden Yere Vurma Güzel” şarkısına eşlik etti.

Bütün vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Başkan Dündar,

Cumhuriyetin 95 yıl önce yokluklar içinde kurulduğuna dikkat çekerek, “Yokluklar için kurulan cumhuriyet sonrası nüfusuyla ve ekonomisiyle büyüyüp, dünya devi olan bir ülkeyiz. Her yıl 29 Ekim’de ülke genelinde çeşitli programlar yapılarak cumhuriyetimizin kuruluşunu kutluyoruz. Bu yıl, 29 Ekim çok farklı bir anlam taşıyor. Cumhuriyetin 100. yılına 5 yıl kala, dünyanın en büyük havaalanı olan İstanbul Havaalanı açıldı. Bir taraftan şarkı söylüyoruz, kutlamalar yapıyoruz, diğer taraftan da Atamız’ın bize göstermiş olduğu muasır medeniyetler üzerine çıkma hedefi doğrultusunda tuğla üzerine tuğla koyuyoruz. Bu milleti, bu devleti tarihteki misyonuyla dünya devletleri arasına çıkarıyoruz. Cumhurbaşkanımız ‘Bir havaalanı değil, bir zafer anıtı inşa ettik’ diyor. Fatih Sultan Mehmet, denizleri karadan yürüttü. Biz de denizin altından araçları geçiriyoruz. Artık, Bursa’dan İstanbul’a 1 saatte ulaşabiliyoruz” dedi.

Osmangazi Belediyesi olarak da önemli eserleri şehre kazandırdıklarını anlatan Dündar, “Bursa’yı Bursa dışına taşıyan projeleri hayata geçiriyoruz. Her alanda

Bursa’ya imzamızı attık. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, bunun en güzel örneği. Osmangazi Meydanı, belediye tarihimizin en büyük bütçeli işi. Atletizm Salonu ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı gibi birçok projeyi, tıpkı burada şarkı söyler gibi bir bir diziyoruz. İşte cumhuriyete sahip çıkmak budur. Bizler bu eserleri yaparken, gücümüzü milletimizden alıyoruz. Daha nice 95 yıllara inşallah” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.