Öne Çıkanlar BUSİAD Btü Kedi BTSO Türkiye

Osmangazi’de Sarıkamış Şehitleri Unutulmadı

Ördekli Kültür Merkezinde ‘Kara Yazılan Destan’ adıyla düzenlenen söyleşiye Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin’in yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İrfan Akkaya, belediye meclis üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, “Bundan tam 107 yıl önce gerçekleşen Sarıkamış harekatı, 90 bin askerimizin donarak şehit olduğu, yüreklerimizi kavuran, tarihimizin en acı olaylarından biridir. Canlarını Türk milletinin bekası için hiçe sayan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi. Şahin’in ardından konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir ise, “Allahuekber dağlarında Kars'ı Ruslardan geri almak için harekata katılan askerlerimiz, -40 dereceye rağmen bizler için mücadele etti. Maalesef soğuğa dayanamayan askerlerimiz hakka yürüdü. Onların hakkı asla ödenemez. Şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız. Bu vesileyle, böylesine önemli bir programa imza atan Osmangazi Belediyesi’ni yürekten kutluyorum” diye konuştu.

 “Bedeli Ağır Ödenmiş Bir Vatanda Yaşıyoruz”

Konuşmaların ardından Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacer Karabağ, katılımcılara Sarıkamış harekatı ile ilgili bilgiler verdi. Birinci Dünya Savaşı sırasında Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlatılan ve çok sayıda askerin şehit düştüğü Sarıkamış harekatının, manevi bakımdan yüreklerde bir yara olduğunu belirten Prof. Dr. Karabağ, “Bizler, tarihin ortanca çocukları olarak kriz, savaş ya da buhran görmedik. Fakat, tarihimiz bizim görmediğimiz acıları adeta içimizde hissettiriyor. Sarıkamış harekatı bunun en güzel örneklerinden biri. Bedeli ağır ödenmiş bir vatanda yaşıyoruz. Lütfen, millet olarak bunların bilincinde olalım. Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi; şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda” dedi.

Söyleşi sonunda Osmangazi Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Gülşah Cebelli Öncel, Doç. Dr. Hacer Karabağ’a bir teşekkür hediyesi takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.