Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

ÖZBEK İŞ ADAMLARINDAN YATIRIM ÇAĞRISI

Üyelerinin dış ticaret faaliyetlerini arttırmak ve yabancı yatırımcıyla üyeleri arasında iş birliği kurarak ülke ekonomisine katkı sağlamak adına etkin faaliyetler yürüten BALKANTÜRKSİAD, bu kapsamda Özbek heyetini ağırladı.

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ev sahipliğinde, Baktat Gıda San. Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Baklan ve Baktat Gıda yetkilisi aynı zamanda BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu üyesi Sabriye Şen’in destekleriyle gerçekleşen ziyarette; Özbekistan Bağımsız Cumhuriyeti Sirderya İl Birinci Vali Yardımcısı ve Heyet Başkanı Muradulla Eşmatov, Özbekistan Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Uluğbek Azamov ve Özbek iş adamları yer aldı.

Bir takım temaslar için Türkiye’de bulunan ve Bursa’da BALKANTÜRKSİAD önderliğinde iş dünyasıyla bir araya gelen Özbek heyeti, BALKANTÜRKEVİ’nde BALKANTÜRKSİAD üyeleriyle buluştu. Ziyarette, dernek üyeleri ve Özbek İşadamları arasındaki dostluk ve ticari işbirliğini geliştirecek, üye şirketlerin ticari faaliyetlerine pozitif etki edecek çalışmalar hakkında görüşüldü.

“KÖKLERİMİZ AYNI, HEPİMİZ KARDEŞİZ”

Görüşmede konuşan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, “Üyelerimizin çoğu Balkan kökenli iş adamlarından oluşuyor. Bu anlamda Balkanlarla şehrimiz ve ülkemiz adına önemli iş birliklerinin temellerini attık. İsmimiz de hem Balkan var hem Türk var. Köklerimiz aynı, hepimiz kardeşiz. Dolayısıyla Balkanlarla kurduğumuz köprünün benzerini Türki Cumhuriyetlerle de kurabiliriz. Ekonomik ilişkilerin gelişmesi konusunda her türlü iş birliğine hazırız. Ekonomik ilişkiler, siyasi ve toplumsal ilişkilerin de gelişmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

“BU ZİYARETİMİZ ÖNEMLİ BİR ADIM”

Sirderya Vali Yardımcısı Muradulla Eşmatov da Türkiye’nin, Özbekistan Cumhuriyetinin bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olmasından dolayı kendileri için önemli bir yeri olduğunu ifade etti. İkili ilişkileri daha da geliştirmek için siyasi ve ekonomik anlamda adımlar atılmaya başlandığını söyleyen Eşmatov, “Dili ve kalbi aynı olan bir toplumuz. Bu birlikteliğimiz ekonomik olarak da gelişmeli. Bugünkü ziyaretimizi de önemli bir adım olarak görüyoruz. 2016 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacmi 1,5 milyar dolar olmuştu. Biz bu rakamı 2 milyar dolara çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.

Toplantı sonrasında Özbek heyete, Mayıs ayında açılışı yapılan BALKANTÜRKEVİ gezdirildi. BALKANTÜRKEVİ’nde yer alan Siesta’da yenilen öğle yemeğinin ardından BALKANTÜRKSİAD eşliğinde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na gidildi.

“BTSO’DA İŞ DÜNYASIYLA TOPLANTI”

Özbek heyeti, BTSO’da, BTSO ve BALKTANTÜRKSİAD iş birliğinde düzenlenen ‘Özbekistan Sirderya Vilayeti Yatırım Olanakları Toplantısı ve İkili İş Görüşmeleri’ etkinliğinde iş dünyasıyla bir araya geldi. BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Nemli, Muhsin Koçaslan ve Haşim Kılıç’ın ve iş dünyası temsilcilerinin yer aldığı toplantıda iki ülkeye dair sunumlar yapıldı.

Toplantı sunumların ardından gerçekleşen ikili görüşmelerle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21