Öne Çıkanlar pandemi Engelsiz ORHANGAZİ Teknoloji incemedya
banner13

PAŞABAHÇE MAĞAZALARI, YOSUN PROJESİ İLE 4. İSTANBUL TASARIM BİENALİ’NDE

PAŞABAHÇE MAĞAZALARI, YOSUN PROJESİ İLE 4. İSTANBUL TASARIM BİENALİ’NDE

Paşabahçe Mağazaları, özel proje sponsoru olduğu, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 4. kez düzenlenen İstanbul Tasarım Bienali’ne Algae Lab (Yosun Laboratuvarı) projesi ile destek veriyor. LUMA'nın Sanatsal Araştırma Direktörü Henriette Waal'in İstanbul için özel olarak tasarladığı projede, üç boyutlu yazıcıyla deniz yosunlarından yapılmış, Omnia Su Koleksiyonu’ndan Erdem Akan’ın “From İstanbul to Beijing With Love” ürünleri de yer alıyor.

01.10.2018- Paşabahçe Mağazaları, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 4. İstanbul Tasarım Bienali’nde Algae Lab (Yosun Laboratuvarı) projesi ile ziyaretçilerle buluşuyor.

LUMA'nın Sanatsal Araştırma Direktörü Henriette Waal'in İstanbul için özel olarak ürettiği Algae Lab (Yosun Laboratuvarı) projesinde, laboratuvarda 3 boyutlu yazıcıyla yosundan yapılmış, Omnia Koleksiyonu’ndan Erdem Akan’ın “From İstanbul to Beijing With Love” ürünleri de yer alıyor.

Genelde istenmeyen yabani otlar gibi görünen deniz yosunlarını odağına alan bu proje, malzemelerin ve çevrenin değeriyle ilgili varsayımları unutmanın önemini vurguluyor. Güney Fransa’da Arles kenti, Mısır’ın başkenti Kahire ve İstanbul’daki atölyelerden örnekler hazırlanan proje her kentin özgün kültürel arşivini gözler önüne seriyor.

Geleneksel ile çağdaş olanın; zanaatlar ile dijital sanatların bir araya gelmesinin en güzel örneklerini sunan, Paşabahçe Mağazaları ürünlerinin de yer aldığı ‘Yosun Laboratuvarı’ projesi Arter-Dünya Okulu’nda 4 Kasım’a kadar ziyaret edebilir; 4. İstanbul Tasarım Bienali’nin diğer etkinlikleri için okullarokulu.iksv.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Paşabahçe Mağazaları Hakkında

Cam sektörünün küresel oyuncusu konumundaki Şişecam Topluluğu şirketlerinden Paşabahçe Mağazaları A.Ş. özgün, modern, yenilikçi ve müşteri odaklı yapısıyla sofra ve mutfak eşyaları zincir mağazacılığı alanında Türkiye’de lider konumdadır. ‘Yaşam’ ve ‘Butik’ konseptleriyle cam, seramik, porselen, ahşap, çelik sofra ve mutfak eşyalarının yanı sıra dekoratif koleksiyon ürünlerini de müşterilerinin beğenisine sunan Paşabahçe Mağazaları, bugün Türkiye ve yurt dışında toplam 52 mağaza ile hizmet vermektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.