Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

POLONYALILARIN SOFRALARINA TÜRK BALIKLARI LEZZET KATACAK

Türkiye'den ihraç edilen her 4 balıktan üçünü ihraç eden Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, Polonya'da düzenlenen POLFISH- Uluslararası Su Ürünleri ve Ekipmanları Fuarı'na katılarak Türk su ürünlerinin tanıtımını yaptı.

Polonya su ürünlerinde ithalatçı ülke

POLFISH- Uluslararası Su Ürünleri ve Ekipmanları Fuarı'nın Polonya'nın en büyük su ürünleri ve ekipmanları fuarı olduğu bilgisini veren Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Polonya'yı 38 milyonluk nüfusu ve yıllık 2.5 milyar dolarlık su ürünleri ithalatı nedeniyle Türk su ürünleri sektörünün büyüme kaydedebileceği bir pazar olarak gördüklerini kaydetti.

Türk su ürünleri sektörünün Polonya pazarında başarılı olması durumunda Polonya'nın komşuları 
Rusya, Danimarka, Almanya, Çekya, Slovakya, Ukrayna, Belarus ve Litvanya pazarlarında da konumunu güçlendirebileceğinin altını çizen Girit, "Türkiye'nin Polonya'ya su ürünleri ihracatı 6,3 milyon dolar seviyesinde. İlk etaptaki hedefimiz 2014 yılında ulaştığımız 14 milyon dolar ihracat rakamına ulaşmak, sonrasında ise; ihracat rakamımızı 50 milyon dolara taşımak" şeklinde konuştu.

POLFISH- Uluslararası Su Ürünleri ve Ekipmanları Fuarı'nda, Ege Su Ürünleri İhracatçıları Birliği üyesi firmalara ikili iş görüşmesi yapacakları ortam sağladıklarını dile getiren Girit, böylece ESÜHMİB'nin ihracat potansiyelini tanıttıklarını ve Polonyalı ithalatçıların olası ithalat talepleriyle buluşturduklarını sözlerine ekledi.

Polfish Fuarı'na 14. kez düzenlendiği 2017 yılında 14 ülkeden 113 firma katılırken, fuarı 5 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Fuarda Türkiye'yi Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Melih İşliel temsil etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21