Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

REKTÖR KILAVUZ’DAN BURSA  ULUDAĞ TTO’YA TEŞEKKÜR

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Bursa Uludağ TTO) ev sahipliğinde Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Ticaret Sanayi Odası ve ULUTEK Teknopark’ın katkılarıyla iki gün süren ‘Ufuk Avrupa Proje Yazma Eğitimi’ düzenlendi. Eğitimin ilk aşamasında program hakkında genel bilgiler sunulurken ikinci aşamada ise proje yazımına yönelik detaylı bilgiler verildi.

‘ÜNİVERSİTELER, ŞEHRİN ORTAK AKLI’

Bursa Uludağ TTO Genel Müdür Yardımcısı Nihal Sağlam moderatörlüğünde online olarak yapılan eğitimde açılış konuşmasını Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz gerçekleştirdi. Üniversitelerin bulundukları şehrin ortak aklı temsil ettiğini ifade eden Kılavuz, “Üniversitelerin varlıkları topluma katkı sağlıyor. Biz göreve geldiğimizden beri özellikle Bursa Uludağ Teknoloji Transfer Ofisi’mizi daha aktif hale getirerek başta sanayicimiz, Ar-Ge merkezlerimiz ve bilimsel araştırmaya meraklı insanlarımıza yardımcı olmak, yol göstermek gibi birtakım toplumsal katkılar da temin ediyoruz. Bu vesileyle Bursa ve Türkiye büyüyorsa, bizim buradaki en küçük katkımız bizim için mutluluk kaynağı olacaktır. Bu düşünceyle ve şevkle arkadaşlarımız çalışıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

EN YÜKSEK HİBE DESTEĞİ

TÜBİTAK Ufuk Avrupa (Horizon Europe) programı hakkında genel bir bilgilendirme sunumu gerçekleştiren E-CO Danışmanlık firmasının kurucusu Yasemin Eda Erdal da programın 2021-2027 yılları arasında uygulanacak yaklaşık 95 milyar Euro’luk fonlamayla dünyadaki en büyük Ar-Ge ve İnovasyon programı olduğunu söyledi. İş Geliştirme Uzmanı Gizem Özgün Bürken ise Avrupa Projeleri ile ilgili deneyim kazanmak, UFUK Avrupa Proje’lerinin kaldıraç etkisinden faydalanmak için hangi yolların izlenmesi gerektiğini anlattı. Eğitim boyunca redaktör seçimin ve ön teklif hazırlamanın öneminden bahsedildi. Hibe Projeleri Yöneticisi Tolga Bülbüloğlu projenin çağrıya uygunluğu, motivasyonu yüksek, güçlü konsorsiyumlar kurabilmek, değerlendirme kriterlerinin doğru anlaşılması için detaylı bilgiler verdi. UFUK Avrupa Projeleri yazımının oldukça önemli üç maddesi olan; Mükemmelliyet (Excellence), Etki (Impact) ve Etkinlik (Implementation) kısımlarının nasıl doldurulması, neler yazılması gerektiği hakkında bilgilendirici bir eğitim verdi.

Anahtar Kelimeler:
BursaTtoUludağÜniversite
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21