Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

ROMANYA'DA KARDEŞ ŞEHİR BULUŞMASI

İki kardeş şehir arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amaçlandığı 27 -31 Temmuz günlerini kapsayan gezide cami ve müze ziyaretleri yapıldı. Ayrıca Köstence ve Navodari şehrinin tarihi ve turistik yerleri ile birlikte Köstence Konsolosluğu da ziyaret edildi. Navadori Heyeti, 7-8-9 Eylül tarihlerinde yapılacak ve bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Gemlik Zeytini Festivaline davet edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı’nın başkanlığında, Eski Belediye Başkanı Mehmet Turgut, belediye meclis üyeleri, belediye birim amirleri, belediye personelleri ile ailelerinin yanı sıra Bursa Mehter Takımının da yer aldığı gezide Gemlik heyeti Navodari Bayram Günlerine katıldı. Düzenlenen etkinliklerde farklı kostümleri ve yürüyüş stili, etkileyici müziği, heybetli duruşları ile Novodari’de ilgi odağı olan Bursa Mehter Takımı’nın seslendirdiği marşlar, orada yaşayan Türklerin yanı sıra Romanyalılar tarafından da hayranlıkla dinlenirken, seslendirdiği ‘Türkiyem’ ve ‘Bu bayrak’ marşları ise büyük alkışı aldı.

Ziyaretin son gününde ise Gemlik heyeti için düzenlenen veda yemeğinde bir araya gelindi. Novodari Belediye Başkanı Cholue Florin, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı’ya teşekkür plaketi verirken, Avcı'da, Başkan Florin’e Gemlik’ten getirdiği teşekkür plaketi ile zeytinyağı saklama kabı, zeytin ve zeytin ürünlerinin yer aldığı hediye sepetini vererek misafirperverlikleri için teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21