Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Sanat Kıyak sungurlu
banner13

ROMANYA’DA ÇOK ÖNEMLİ TEMASLAR

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, Başkan Vekili Süleyman İnan, Başkan Yardımcısı Fatih Şakir ve Yönetim Kurulu Üyesi Baha Boztekin’den oluşan heyet, Orta ve Doğu Avrupa’nın en büyük ikinci pazarı olan Romanya’da çeşitli temaslarda bulundu.

BALKANTÜRKSİAD hız kesmeden yurt dışı iş ziyaretlerini sürdürüyor. Balkan coğrafyası başta olmak üzere dünyanın her noktasında yaşayan iş insanlarıyla bir araya gelen BALKANTÜRKSİAD; bu kapsamda kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği yurt dışı ekonomi zirveleri ve yurt dışı iş gezileriyle üyelerinin ticaret hacminin artmasına katkı sağlıyor. Bu kapsamda son 1 yıl içerisinde Estonya, Finlandiya, Litvanya, Letonya, Sırbistan ve 2 kez de Bulgaristan’a giden BALKANTÜRKSİAD yetkililerinin son durağı Romanya oldu.

“BURSA EV SAHİPLİĞİNDE EYLÜL AYINDA ORTAK ETKİNLİK”

BALKANTÜRKSİAD heyeti, Romanya’da ilk olarak Ekonomi Bakanı Stefan Radu Oprea'yı makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette iki ülke arasındaki ticari ilişkiler ve yatırım imkânları ele alınırken ayrıca BALKANTÜRKSİAD öncülüğünde, Eylül ayında Bursa'da Romanya Ekonomi Bakanı’nın katılımıyla düzenlenecek olan program da görüşüldü.

Romanya programı kapsamında ayrıca Romanya parlamentosunda; Senatör, Romanya Eski Ekonomi Bakanı, Romanya Büyük Demokrat (PSD) Partisinin Genel Başkan Yardımcısı ve halen Parlamento Başkanı olan Gheorghe Marin ile de bir araya gelindi.

Heyet, ziyaret kapsamında ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçisi Koray Ertaş'ı ziyaret etti. Heyete Bakan Danışmanı Sayın Sebahat Kaya da eşlik etti. BALKANTÜRKSİAD heyetinin son durağı ise Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Prof. Dr. Sorin Dimitriu ile bir araya gelinen ziyarette iki ülke adına karşılıklı sunumlar yapıldı.

Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Prof. Dr. Sorin Dimitriu, “Ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Türkiye’ye daha önce geldim fakat Bursa’ya gelemedim. Bursa’nın sanayideki gücünü, çalışma hayatındaki insanların dinamizmini biliyorum. Bursa ile birlikte işler yapmak bizim açımızdan çok faydalı olacaktır. Önümüzdeki süreçlerde Bursa’da bir ticaret ofisi açabiliriz. BALKANTÜRKSİAD da bizim Bursa’daki temsilcimiz olacaktır. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile de işbirliği için görüşmeler yapacağız” dedi.

Resmi ziyaretler dışında iş yeri gezisi de yapan BALKANTÜRKSİAD heyetinin programı, geri dönüşümden yapılan cam fabrikası gezisiyle son buldu.

“TİCARET HACMİMİZİ ARTIRMAK İÇİN ROMANYA’DA BÜYÜK POTANSİYEL VAR”

Ziyareti değerlendiren BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, “Öncelikle Romanya İlişkileri Sorumlusu yönetim kurulu üyesi arkadaşımız Baha Boztekin’e böyle verimli ve önemli bir Romanya programı tertiplediği için teşekkür ediyoruz. Özellikle Balkan ülkeleri başta olmak üzere Orta Avrupa’da birçok yere iş gezileri düzenliyoruz. Burada katıldığımız etkinlikler ve yaptığımız ziyaretlerle oradaki iş insanlarıyla bir araya gelerek olası iş birliklerinin önünü açmaya çalışıyoruz. Romanya ile toplam 3 milyar dolara yaklaşan bir ticaret hacmimiz var ama görülen o ki aslında daha büyük bir potansiyel var. Balkan ve Türkiye arasında ticari köprüler kuran derneğimizin bu anlamda iki ülke arasındaki ekonomik iş birliklerine katkı sunacağını düşünüyoruz. Ziyaretimiz de bu anlamda çok verimli geçti. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile birlikte Romanya Ekonomi Bakanı ve Bükreş Ticaret Odası’nın Eylül ayında Bursa’mıza yapacağı organizasyonla ilgili çalışmalara başladık. Detayları daha sonra paylaşacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.