banner20
Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI MEHMET ATMACA BURSA'YI YENİ DOĞANBEYLER İLE DOLDURMAYIN

BURSA BU ŞEKİLDE YÖNETİLMEYİ HAK ETMİYOR

SP Bursa İl Başkanı Atmaca’nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın atanarak 41’ci seçilerek 24’cü ayını değerlendirdiği açılış konuşmasında; “Osmanlı’nın ilk başşehri olan tarım, sanayi ve turizm kenti, kültürün başkenti Bursa bu şekilde yönetilmeyi hak etmiyor. Yeşil Bursa’dan önce griye daha sonrada kapkara bir Bursa’ya döndük. Yaklaşık 18,5 yıldır iktidarda olan, belediyelerde de 16,5 yıldır bu hakimiyetlerini devam ettiren partinin “Kentsel Tasarım” planı ve projesi yok! Neden? Çünkü; attıkları her adımı “Biz burayı imara açarsak bizim hanemize ne düşer?” hesabı ile yapıyorlar. Tüyü bitmemiş kulun hakkını da bu şekilde yiyorlar. Oysa ki; Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Kadroları eğer belediye yönetimlerinde olsa idi tıpkı 1994’de olduğu gibi “Nasıl Bir Yaşanabilir Bursa Hedefi” sorusuna cevap arayacak, Bursa’nın çevre ile barışık, tarım alanlarını tarumar etmeyen, keskin çizgileri ile sanayi bölgeleri ayrışmış bir kent oluşturmak amacı ile çalışacak, şehrin 50 yıllık gelişimini düzenleyecekti. Vakit geç değil, ilk yerel seçimlerde Saadet Kadrolarını yönetime getirin farkı sizde göreceksiniz” dedi.

 

TARİH GRİYİ DEĞİL, BURSA’YI KİMİN TEKRAR YEŞİL’E DÖNDÜRDÜĞÜ YAZACAK!

Atmaca; “CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu; Bursa’ya bir dizi etkinlik için geldi. Bizi de Millet İttifakı içinde 2018 yılında yapılan seçim işbirliği nedeni ile davet etti. 2-3 dakikalık bir buluşma gerçekleştirdik. Sonra ben programlarım nedeni ile ayrıldım. Bu ziyaret sonrası iktidar partisi ile CHP’nin il başkanlığı arasında “Yeşil-Gri Bursa” polimiği sosyal medya üzerinden başlatıldı. Bursa’da yaşayan biri olarak tarih kimin betona gömdüğünü değil, Bursa’yı tekrar yeşile döndüren partiyi, belediye başkanını, belediye meclisini, belediye meclis üyelerini altın harflere yazacaktır. İktidar kanadı ile başlayan tartışmayı yersiz ve gereksiz buluyoruz. Ülkenin diyalog ortamına ihtiyacı var, iktidarın il başkanı değiştiğinde biz bu ortamın oluşabileceğini düşünmüştük, ama birkaç gündür yaşananlar bizi de üzdü.” dedi.

 

BİZE HER YER DOĞANBEY!

Atmaca; “Bursa’da parayı bastırdığınızda size dur diyebilecek bir belediye başkanı, belediye meclisi yoktur. Hangi görüşte belediye olursa olsun, bastırın parayı istediğiniz emsalden istediğiniz kadar katı versin! İmar yoğunluğunu bu şekilde artırırsanız nüfus yoğunluğunu da artırırsınız. Sosyal donatı alanlarını da sıfırlarsınız. Bin kişinin rahatça yaşayabileceği, tüm olanakları ile yaşam alanları oluşturulan sosyal donatılar yerine siz o bölgeye 3 bin-3 bin 500 kişiyi doldurmaya çalışırsanız fedakarlık yapacağınız tek nokta sosyal donatı alanlarıdır. Adım adım yaklaşan bir deprem gerçeği var. Siz ne depreme hazırsınız ne de o depreme hazırlık yapıyorsunuz. Ulaştırmayan Bursa trafiğinde 41 aydır pansuman tedbirler ile durumu geçiştirerek nereye kadar gideceğinizi zannediyorsunuz Pandemi ile birlikte kendi taşıdı ile trafiğe çıkan hemşehrimiz çoğaldı. Acemler’de geçiş Köprü trafiğinden daha fazla! 90’ların ruhunu getireceğiz diyerek Milli Görüş gömleğini çıkardık diyen iktidar şimdi arkadaşlarımızın kapısında çıkardıkları Milli Görüş’ün tekrar gömleğini giymek için sırada! Yunuseli Havaalanı arazisini muhalefet partileri oarak biz kurtarmaya çalışırken etrafında yeni Doğanbey’ler oluşturuluyor. Belediyecilik vizyon işidir, vizyonu olmayandan sandık hesap sorar! Türkiye’ye model olabilecek bir vizyon projesi bugüne kadar ne yazık ki; sayın Aktaş geliştiremedi. Seçim vaatlerini ise unuttu! Yeni çalışmalar hakkında basına bilgi vererek, bu projelerin yapım işini de Bakanlıklara yıkarak günü kurtarmaya çalışıyor.” dedi.

 

 

 

SAADET İLKELER SİYASETİ İLE DİYALOGDAN YANADIR

Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan; “Saadet Partisi olarak covid tedbirlerine en çok uyan ve bunun uygulanmasını sağlayan partiyiz. Salgının etkisi günden güne giderek daha da artan bir hızla yükseliyor. Vatandaşlarımızı gerekmedikçe evlerinden çıkmamaya davet ediyoruz. En iyi tedbir vatandaşımızın kendi imkanları ile aldığı kararlardır. Amacımız; “Yaşanabilir Bir Türkiye” 19 yıla yakın bir süredir Hükümet olan iktidar eğitimde, ekonomide, sağlıkta, tarlada, adalette, üretimde sınıfta kalmıştır. Ülkede son 1 yılda yönetim krizi oluşmuştur. Bunun en iyi örneği Merkez Bankasına başkan dayanamamasıdır. Merkez Bankası bağımsız olmalıdır ve 5 yıllığına göreve getirilmedir. Ülkenin ekonomisini ise en iyi özetleyen Ekonomi Bakanının sosyal medyadan yaptığı istifasının son cümlesidir. Ülke idarecilerinin atamalarında liyakat yerine birilerinin akrabası olma şartı aranması ise bugünkü tablonun ana sebebidir. Türkiye bu gel-gitler nedeni ile krize sürüklenmiştir. Geçmişte birkaç kez koalisyon hükümetlerinde görev aldık. O dönemlerde yapmış olduğumuz doğru hamleleri bugün bile hayır dualarıyla anan vatandaşlarımız var. Kıbrıs Barış Harekatı ile ülkemize toprak kazandıran tek Hükümet bizim dönemimizde. Saadet Partisi kutuplaştırıcı siyaset anlayışından uzaklaştıran politikaları ile ilkeler siyasetini benimsemiştir. İlkeler İttifakı çerçevesinde her parti ile kırmızı çizgilerimizi konuşabiliriz. 2018 yılında yapılan Seçim İşbirliği çerçevesinde CHP-İYİ Parti-Demokrat Parti ile bir araya geldik. Önümüzde bir seçim yok, o yüzden Saadet Partisi’ne siz hangi ittifaktasınız diyerek yüklenilmesinin de bir anlamı yok. Seçim kararı alındığında İlkeler İttifakları konuşulur. Saadet Partisi diyalogdan yana bir anlayışı benimsemiştir. HDP’nin kapatılması isteminin iktidarın küçük ortağı tarafından istenilmesine bağlıyoruz, 600-650 kişi hakkında yapılacak bir yasal işlem var, bu işlem yılları alır. Ortadoğu’da muğlak bir barış ancak Milli Görüş’ün adresi Saadet Partisi’nin iktidara gelmesi ile mümkün. Ortadoğu’yu alev topuna döndürenler bugün bu bataklıktan çıkamıyor. Ortadoğu’da kazanan taraflar İsrail ve Rusya. Siyaset 2018 ile değişti. Vali ve Kaymakamlara siyaset yapabilme yetkisi verdiler. O yüzden valilerin siyaset yapmasına şaşmayın.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21