Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

SAĞLIK KURUMLARINA YÖNELİK MUHAKKİK EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve 2 gün süren eğitime Sağlık Müdürlüğü ve bağlı kurumlarının yöneticileri ile disiplin birimlerinde görevlerini sürdüren 300 kişi katıldı. Eğitimde katılımcılara disiplin soruşturmalarının yapılış biçimi, soruşturmacıların uyması gereken etik kurallar, dikkat edilmesi gereken hususlar, rapor çeşitleri ve hazırlanış şekilleri gibi birçok konuda çeşitli bilgiler aktarıldı.

Eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, her zaman ki temennilerinin personellerin disiplin soruşturması ile karşılaşmaması olduğunu dile getirdi. Yönetici olarak, zaman zaman disiplin soruşturmaları ile karşılaşabildiklerini belirten Dr. Akan, “Muhakkik, bir olay veya durumun aslını esasını, doğru olup olmadığını araştıran, gerçeği ortaya koyan, tahkik eden kimsedir. Çeşitli şekillerde gelen iddiaların, şikâyetlerin doğru olup olmadığının, gerçeğin ne olduğunun incelenmesi için disiplin amirleri tarafından görevlendirilen muhakkikler görevlerini yerine getirirken soruşturmanın her aşamasında tarafsızlık ilkesine ve hukuk kurallarına uygun davranmalıdır” dedi.

Bu tarz eğitimleri oldukça önemsediklerini vurgulayan Dr. Akan, “Muhakkik eğitimi düzenlenmesinde temel amacımız; Ön inceleme, İnceleme, Soruşturma ve sonuçları sonrasında yapılan uygulamalarla ilgili olası maddi hataların önüne geçilmesi için disiplin amirleri tarafından muhakkiklik görevi verilen sizlere mevzuatla ilgili bilgilendirme yapmaktır. Eğitimde birçok konuda alacağınız bilgilerin görevlerinizi yaparken çok faydalı olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.