Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

‘SAĞLIKLI YAŞAM VE KESİNTİSİZ ULAŞIM İÇİN BİSİKLET KULLANIN’

Yıldırım Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Yıldırım Bisiklet Evi’nde gerçekleşen görüşmeye, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Bisiklet Federasyonu İl Temsilcisi Nuri Tutal, Bisiklet Federasyonu İl eski Temsilcisi Halim Aytiş, Yıldırım Bisiklet Spor Kulübü Başkanı Rafet Uyar, Milli Bisiklet sporcusu Ahmet Akyürek ve sporcular katıldı. Bisikletin yalnızca spor olarak zihinlerde yer ettiğini ancak büyük şehirlerde bisikletin ulaşımın önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Gelişmiş şehirlere baktığımızda günümüzde dönüşümde en önemli parametrenin ulaşım olduğunu görüyoruz. En önemlisi metro ulaşımı ve sonrasında bisiklet ile yaya ulaşımıdır. Bisiklet bizim şehre bakışımızda sporun ötesini ifade ediyor. Metropollerde birinci ulaşım aksı toplu ulaşım iken sonraki en önemli ulaşım aracı ise bisiklettir. Sağlıklı yaşam ve kesintisiz ulaşım için bisiklet kullanılmalıdır” dedi.

‘BİSİKLET ULAŞIMI YAYGINLAŞTIRILMALI’

Yıldırım’da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm ve yeni imar çalışmalarının tümünde bisiklet ulaşımına yer verdiklerini hatırlatan Başkan Edebali, “Şehrin dönüşümü için gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm çalışmalarında tüm projelerimizde ve yeni imar planlarımızda bisiklet yollarına yer veriyoruz. Bisiklet yolu bir ulaşım aksı, trafik mühendisliğinin bir kuralıdır. Bisiklet yalnızca spor aracı değil aynı zamanda ulaşım aracıdır. Otomobil kullanımının şehir içinde en aza indirgenmesi gerekirken, bisiklet ulaşımı özendirilmeli ve yaygınlaştırılmalıdır. Otomobil ulaşımı şehir içinden ziyade şehirlerarası kullanılan bir ulaşım seçeneği olmalıdır. Bisiklet ulaşımını yaygınlaştırırsak havamız temiz kalır, sağlıklı bir yaşam süreriz. Bunu yaparsak kazaları önleriz ve tasarruf elde ederiz. Şehirlerimizin yolları bisikletle tanıştıkça refah seviyemiz yükselecektir” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’DEKİ SAYILI TESİSLERDEN’

Yıldırım Bisiklet Evi’nin Türkiye’de eş değeri sayılı olan bir tesis olduğunu söyleyen Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, “Bisiklete bakış ülkemizde yalnızca spor ekipmanı şeklindedir. Ancak bisiklet sporun yanında en önemi ulaşım araçlarından biridir. Yıldırım Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Yıldırım Bisiklet Evi, Türkiye’de benzerine ender rastlanılan bir tesis. Başkanımızın projelerinde bisiklet yollarına pay ayırdığını öğrenmek bizleri oldukça mutlu etti. Dünya’nın önemli bisiklet organizasyonlarından olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu etapları arasına bu yıl Bursa’yı da olmayı planlıyoruz. Yıldırım Bayezid Han’ın isminin yaşatıldığı Yıldırım ilçesinin televizyon yayınları ile dünyaya tanıtılmasını önemsiyoruz. Bisiklete bakış açısı ve duyarlı çalışmasından dolayı Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’yi kutluyorum” ifadelerini kullandı. Yıldırım Bisiklet Spor Kulübü Başkanı Rafet Uyar da, Yıldırım Bisiklet Evi’nin ilçeye kazandırılması ve ilçede bisiklet faaliyetlerinin desteklenmesi konusunda verdiği desteklerden dolayı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.