Öne Çıkanlar BELEDİYESİ Hamilelik BAE ihracat ORHANGAZİ
banner13

Sait Adiloğlu: Esnaf hibe desteği bekliyor

Hükümetin, devletin ve Sağlık Bakanlığı'nın aldığı tedbirler sayesinde sürecin başarılı bir şekilde yönetildiğini ifade eden Dernek Başkanı Ali Sait Adiloğlu, "Çok şükür ekonomik olarak devletimiz bu süreci iyi yönetti. Emeklilerimiz, memurlarımız ve işçilerimiz maaşlarını alabiliyorlar. Fakat esnaflar olarak bizler zor durumdan geçiyoruz. Esnaf şu anda evine ekmek götürmekte zorlanıyor. Nisan ayından beri pandemi süreci esnaflarımızı çok etkiledi. Bu dönemde 6 ay ötemeli çektikleri krediler vardı. Onun da süreci geldi. Şimdi bir yandan kredileri mi ödesinler yoksa iş mi yapsınlar?" ifadelerinde bulundu.

Esnaf olarak geçirdikleri zorlu süreçleri aktaran Adiloğlu, "İnsanları son zamanlarda korku sardı. Hafta sonu yasaklarının başlamasıyla birlikte işlerimiz iyice düştü. Cumartesi ve pazar günleri alışveriş daha fazla oluyordu, artık oda olmuyor. Burada ekonomik olarak bir destek kredisi gerekiyor. Bu konuda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay'a teşekkür ediyorum. Güzel bir konuya dikkat çekti. Esnafın bu döngüden kurtulabilmesi için hibe projelerine ihtiyacı var. Çünkü geçmişte çekmiş olduğu kredileri şuanda işin olmayışından, ekonomik süreci götürmekte esnaf çok zorluk çekiyor. Bu yüzden İbrahim Burkay'ı destekliyorum. İnşallah hükümetimiz ve ekonomi bakanımız bu konuya ağırlık verirler. Esnaf gerçekten bu pandemi sürecinde en çok etkilenen sektörlerden bir tanesi" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.