Öne Çıkanlar pandemi Engelsiz ORHANGAZİ incemedya Teknoloji
banner13

Sanatçıları buluşturan 'Ardında İz Bırakanlar' adlı kitabın lansmanı yapıldı
Üsküdar Belediyesi, birbirinden değerli 13 sanatçıyı ‘Ardında İz Bırakanlar’ kitabında buluşturdu. Geleneksel Türk Sanatları Kitabı’nın lansmanı Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.. Kitapta yer alan eserler 20 Mayıs tarihine kadar Üsküdarlılar ve tüm sanatseverler için sergilenecek.

Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen: “Bu sanat dallarına ve onları yaşatan sanatçılara destek olmak bizim görevimiz. Bu bir milli misyon. Bu sanatlar aynı zamanda insanlığın da ortak mirası. Geleneksel sanatlarımıza hem milli hem de evrensel bir vizyondan bakmalıyız. Üsküdar Belediyesi olarak kültürün, tarihin ve sanatın şehri olma sorumluluğu ile hareket ediyoruz. Tarihimiz gereği bütün çalışmalarımız bizim emanet hanemizde yazıyor. Biz de yiğitçe emanetimize sahip çıkıyoruz.”

Meydanlar, alt yapı düzenlemeleri, sosyal tesisler, spor tesisleri, sağlık merkezleri ve birbirinden farklı belediyecilik hizmetleri… Üsküdar Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı gereği kültür ve sanata verdiği desteği de her fırsat da Üsküdarlılarla buluşturmaya devam ediyor. Üsküdar Belediyesi’nin sanata yönelik son desteği Türkiye’nin dünyaca ünlü 13 sanatçısını “Ardında İz Bırakanlar” adlı kitapta bir araya getirmek oldu.

Hattat Hasan Çelebi, Turan Sevgili, Faruk Dinçer Eratlı; tezhip sanatçısı Münevver Üçer, cilt sanatı üstadı İslam Seçen, çini sanatçıları Nursen Güven, Güvenç Güven; Katı’ sanatı ustası Dürdane Ünver, ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil, minyatür sanatçısı Gülçin Anmaç, ahşap oyma ustası Hüsamettin Yivlik, nakkaş Kaya Üçer, mozaik sanatçısı Meyçem Ezengin’e ait eserlerin yer aldığı kitabın lansmanı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla gerçekleşti..

Lansmanın yanı sıra kitapta yer alan eserlerin de sergilendiği Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Biz büyük bir medeniyetin, Türk – İslam medeniyetinin parçasıyız. Hatta hem parçasıyız hem de taşıyıcısıyız. 1000 yıldır Anadolu topraklarını yoğuruyoruz. Bu toprakları sadece kanımızla değil, emeğimizle, zevkimizle, sanatımızla, zanaatkârımızla yoğurduk, yoğuruyoruz” dedi.

Türkmen sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sanat dallarına ve onları yaşatan sanatçılara destek olmak bizim görevimiz. Bu bir milli misyon. Bu sanatlar aynı zamanda insanlığın da ortak mirası. Geleneksel sanatlarımıza hem milli hem de evrensel bir vizyondan bakmalıyız. Üsküdar Belediyesi olarak kültürün, tarihin ve sanatın şehri olma sorumluluğu ile hareket ediyoruz. Tarihimiz gereği bütün çalışmalarımız bizim emanet hanemizde yazıyor. Biz de yiğitçe emanetimize sahip çıkıyoruz. Ardında İz Bırakanlar kitabımız bu anlamda güzel bir çalışma oldu. Sanat dallarını, sanatçılarımızı ve ürettikleri eserleri kayıt altına almış olduk. Bu birikimi sergiye dönüştürmek de yine sanatseverler için güzel bir fikir oldu.”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, geleneksel sanatlara yediden yetmişe herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi:

“İnancımızdan, hayattan, dünyadan ilham alan taşa, toprağa, madene, ağaca, şekil veren geleneksel sanatlarımız bizim için milli sembollerdir. Bu sanat dallarımız bayrağımız, dilimiz, kubbelerimiz kadar önemlidirler. Hat, tezhip, ebru, minyatür, çini, ciltçilik gibi geleneksel Türk sanatlarımız bugün çağdaş dünyanın kuralları ve kitlesel üretim anlayışı gereği maalesef tehdit altında. Lakin en büyük şansımız yine sanatçılarımız. Üsküdar’da olsun, İstanbul’da olsun, Türkiye’nin ve İslam dünyasının farklı yerlerinde olsun sanatçılarımız üretiyorlar. Geleceğin yeni sanatçılarını yetiştiriyorlar.”
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.