Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol Tarihi gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz

SAVAŞAN İHA’LAR BURSA’DA YARIŞACAK

Teknolojideki gelişmelere paralel olarak insansız hava araçlarının (İHA) faaliyet alanları gün geçtikçe genişliyor. Yüksek otonomi gerektiren ve dünya çapında sıcak araştırma alanlarından biri olan İHA’lara, savaş jetlerinde olduğu gibi ‘it dalaşı’ yapma kabiliyeti kazandırılması hedefleniyor. 

SAVAŞ JETLERİ GİBİ OLACAKLAR

Hâlihazırda dünya çapında gözlem faaliyetlerini büyük oranda insanın yer aldığı platformlardan alan İHA’lar, yüksek çevresel farkındalık, karar verme yeteneği ve dinamik ortamlarda planlama yeteneği gibi konularda insan zekâsı seviyesine yaklaşamadığı için, savaş uçakları arası hava-hava muharebe manevraları ancak insanlı uçaklar ile gerçekleştirilebiliyor. Bursa Yunuseli Havaalanı’nda yapılacak İnsansız Hava Aracı (İHA) yarışması ile İHA’lar arası hava-hava muharebe senaryosunu kontrollü bir ortamda oluşturup ileride bu konuda başarı elde edebilecek gençleri ilgili alanlara yönlendirilmesi amaçlanıyor. Bu deneyimle birlikte becerilerini geliştirmelerinin sağlanması da amaçlar arasında yer alıyor.

KATILIM ŞARTLARI…

Teknofest’in Savaşan İHA’lar etabına lise, üniversite öğrencileri ve mezunları bireysel veya takım halinde katılabiliyor. Takımlar en fazla 10 kişiden oluşacak. Mezun seviyesine firmalar veya girişimler takım olarak başvuru yapabiliyor. Şartnamedeki bilgiler haricinde, yarışma hakkında yöneltilmek istenen sorular için Google Groups’taki ‘2021 SAVAŞAN-IHA YARIŞMASI’ adlı mail grubuna üye olunması gerekiyor. Yöneltilecek sorular ve verilecek yanıtlar, mail grubunun diğer üyelerinin de görebileceği şekilde açık olacak. Yarışmacıların hazırlamaları gereken raporlara ilişkin şablonların da önümüzdeki günlerde TEKNOFEST’in web sitesi üzerinden duyurulacağı bildirildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.