Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

'Şehrim 2023 Çalıştayı' Bursa'da yapıldı
AK Parti’nin her şehrin kendine özgü 2023 hedeflerini ve vizyon planlarını ortaya koymayı hedefleyen ‘Şehrim 2023 Çalıştayı’ Bursa’da yapıldı.

Bursalı kent dinamiklerinin katıldığı çalıştayın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kent için ortaya koydukları hedeflerle örtüşen ‘Şehrim 2023’ projesiyle birlikte hizmet ve yatırımların daha etkin bir hal alacağını söyledi.

BURSA - AK Parti’nin her şehrin kendine özgü 2023 hedeflerini ve vizyon planlarını ortaya koymayı hedefleyen ‘Şehrim 2023 Çalıştayı’ Bursa’da yapıldı. Bursalı kent dinamiklerinin katıldığı çalıştayın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kent için ortaya koydukları hedeflerle örtüşen ‘Şehrim 2023’ projesiyle birlikte hizmet ve yatırımların daha etkin bir hal alacağını söyledi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki (Merinos AKKM) çalıştaya AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman da katıldı. Yıldırım Beyazıt Salonu’nda bir araya gelen kent dinamikleri ise, nasıl bir Bursa görmek istediklerini ifade ederek, Şehrim 2023 projesine kendi istek ve arzularına göre katkılarda bulundu.

“Ortak aklın gücüne inanıyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Şehrim 2023 projesiyle birlikte Bursa’da yaptıkları yatırımların daha etkin bir hal alacağını, belki de kapsamın projeyle birlikte genişleyerek daha verimli bir hizmet ortamının doğacağını ifade etti. Göreve geldikleri günden itibaren Bursa’nın ihyası için fikri ve projesi olan herkese kapılarının sonuna kadar açık olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, “Ortak aklın gücüne inanıyoruz. Biliyoruz ki ortak akılla hareket edersek, öz kaynaklarımızı merkezi hükümetimizden gelen desteklerle birleştirirsek, kısa zamanda Bursa her vatandaşımızın yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir olacaktır” dedi.

Kent dinamikleriyle omuz omuza

İlçe belediyelerinden Bursa’daki tüm kurum ve kuruluşlara, özel sektörden STK’lara kadar tüm kent dinamikleriyle birlikte hareket ettiklerini belirten Başkan Aktaş, “Her fırsatta vatandaşlarımızla buluşarak, onların Bursa’ya dair düşüncelerini alıyor, aslında olması gereken ancak bir türlü hayata geçirilemeyen öncelikli hizmetleri hemşerilerimizle buluşturmaya çalışıyoruz. Ulaşım, sağlık, yönetim, çevre ve enerji gibi başlıklar altında tüm kaynakların etkin yönetildiği, sürdürülebilir kalkınma bazlı, yaşam kalitesi odaklı, rekabetin geliştirildiği bir Bursa hayal ediyoruz. Bu kapsamda yönetim ile vatandaş arasında iletişim kanallarını artırarak, hemşerilemizin yönetime katılımını sağlıyoruz” diye konuştu.

‘Yaşanabilir Bursa’ süreci hızlanacak

Konuşmasında Bursa’nın yenilenmeye ihtiyacının bulunduğunu dile getiren Başkan Aktaş, göreve başlar başlamaz bu doğrultuda bir acil eylem planı oluşturduklarını ifade etti. Kısa, orta ve uzun vadedeki projeleri bir bir uygulamaya aldıklarını vurgulayan Başkan Aktaş, “Ulaşımdan çevreye, altyapıdan üstyapıya kadar her alanda Bursa’yı rahatlatmaya çalışıyoruz. Şehrim 2023 projesi kapsamında öne çıkan talep ve hedefleri de inşallah dikkate alarak, Bursamızın daha yaşanılabilir bir şehir haline gelme sürecini hızlandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

2023 hedeflerine büyük katkı

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise yaptığı konuşmada, Şehrim 2023 projesiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü hedeflerine güçlü bir katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Bu nedenle işe Osmanlı İmparatorluğu’nun hayallerine başkentlik yapmış bir şehir olan Bursa’dan başlamak istediklerini vurgulayan Karaaslan, “Bursa’nın sesine kulak vermek için buradayız. Bir şehri şehir yapan unsurlar Bursa’da o kadar güçlü ki buraya katkı sağlamak için buradayız” ifadelerini kullandı.

Talepler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletilecek

Projenin birkaç etaptan oluştuğunu ve ilk etabın ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle’ Ankara’dan Bursa ile Van’a uğurlanan otobüslerle start aldığını hatırlatan Karaaslan, “Otobüslerimizi iki kadim şehrimiz olan Bursa ve Van’a gönderdik. Meydanlarda halkla buluştuk, konuştuk. Onlara şehirleriyle alakalı hayallerini sorduk” açıklamasında bulundu. Projenin ikinci etabı olan çalıştay için Bursa’da olduklarını dile getiren Karaaslan, “Bu buluşmada Bursa’yı temsil eden katılımcılarla şehrimizi masaya yatıracağız. Bursa’nın röntgenini çekeceğiz. Bu etabın devamında İstanbul ya da Almanya’da yaşayan bir Bursalının şehri ile ilgili düşüncelerini öğreneceğiz. Son etapta da akademik bir kurul tarafından tüm verileri değerlendirerek, oluşturulacak raporu ‘gereği yapılmak üzere’ Cumhurbaşkanımıza teslim edeceğiz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman da projenin Bursa’dan başlaması nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Cumhurbaşkan Erdoğan’a teşekkür etti. Bursa’nın AK Parti gibi hem geleneğin izlerine bünyesinde barındırdığını hem de vizyonuyla geleceği şekillendirdiğini kaydeden Salman, “Şehrim 2023 buluşmasının şehirlerimize ciddi katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum. İnşallah bu süreç, önce Bursamız sonrasında da ülkemiz için hayırlar getirir” diye konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21