Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

SERKAN GÜR BURSA'DAKİ İMAM HATİP OKULLARININ MÜDÜRLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Toplantı öncesinde Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hafız Ufuk Genç Kur’an-ı Kerim okudu. Ardından Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi Musiki Projesi öğrencileri küçük bir dinleti sergiledi.

Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, “Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda ‘Güçlü Türkiye Üreten Türkiye’ için imam hatip liselerimizde öğrenim gören öğrencilerimizi bu çizgide yetiştirmemiz çok önemli. Çocuklarımızı imam hatip lise müfredatının yanında bilimle, sanatla, edebiyatla, ikinci yada üçüncü bir yabancı dil bilen, teknolojiyle iç içe yetiştirmemiz gerekiyor. Bunun en güzel örneklerinden birini bu yıl TEKNOFEST yarışmasında İnsanlık Yararına Teknoloji kategorisinde Türkiye birinciliği elde eden Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencimiz İsmail Konak ile gördük. Öğrencimiz hem hafız hem de robotik alanda kendini geliştirmiş. Gençlerimizi bugünün ve yarının dünyasında olabilecek gelişmelere hazır, aynı zamanda manevi ve kültürel değerlerimizle iç içe yetiştirmek için bizler elimizden geleni yapmaya hazırız ve bu konuda var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

İmam hatip liselerinde akademik başarının artırılmasının yanında robotik kodlama ve yoğunlaştırılmış dil programlarıyla her yıl yeni hedeflerle çıtanın daha da yükseldiğini belirten İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, “Çocuklarımız imam hatip liselerimizde kültür ve medeniyetin vazgeçilmezi olan musiki ile hüsn-ü hat, ebru, tezhip, kaligrafi, resim gibi geleneksel ve çağdaş görsel sanatlarda kendini geliştirme imkânı bulurken aynı zamanda bireysel ya da takım sporlarında eğitim alarak kariyer hedeflerine yürüyen genç sporcular olarak da yetişiyorlar. Çocuklarımızın hangi alana yeteneği varsa onları bu alanda desteklememiz çok önemli. Okul müdürleri olarak sizlerin de çalışmalarınızı bu doğrultuda yürütmenizi bekliyoruz.” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür: Bursa, özgeçmişe ve derinliğe sahip bir il. Bu nedenle hem mesleki eğitimde hem de din öğretiminde zirveyi zorlayacak bir şehir.

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Sayın Bakanımız Mahmut Özer'in vizyonuyla hem din öğretimi hem de mesleki ve teknik eğitimde son dönemde çok olumlu ve pozitif değişimler yaşanıyor. Din öğretimi, çağın gerisine düşmeden hatta ilerisine taşıyacak politika ve uygulamalarla güncelleniyor. Bugünün din öğretimi ekseninde belirlenmiş olan fen - matematik ağırlıklı, musiki ağırlıklı proje okullarımız var. İnanılmaz başarılı projeler üretiyor, harika çalışmalar ortaya koyuyorlar. Bu başarılar tüm imam hatip okullarımızı gururlandırıyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21