banner20
Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

Sınır Güvenliği Sektörü Dev Zirve'ye Hazırlanıyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından desteklenen MÜSİAD Ankara tarafından düzenlenen I. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi, son yıllarda büyük bir atılım yapan Türk savunma sanayisinin geldiği noktayı gösterdi. Savunma sanayinin üssü Ankara’da düzenlenen Zirve, sektördeki en son gelişmelerin paylaşıldığı ve ticari bağlantıların yapıldığı önemli bir platforma dönüştü. 500’e yakın ziyaretçinin katıldığı Zirve’de 30’dan fazla Türk firması stand açarak yerli ve milli projelerini tanıttı.

Yerli ve milli üretim desteklendi

Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiklerini belirten MÜSİAD Ankara Savunma Sanayi ve Havacılık Sektör Kurulu Başkanı Fatih Altunbaş, Zirve’de Türkiye’nin savunma sanayideki temel stratejisi olan yerli ve milli üretimi desteklemek üzere yalnızca yerli firmaların stand açmasına ve tanıtım yapmasına olanak tanıdıklarını belirtti.

Zirve’nin firmaların ikili ticari görüşmeler ve anlaşmalar yapmasına da aracılık ettiğini ifade eden Altunbaş, sektörün tüm taraflarının tek çatı altında toplanmasının ihtiyaçların daha net anlaşılması ve ihtiyacı karşılayacak Ar-Ge ve üretim için önemli bir adım olduğunu bildirdi. Zirve için ilk yola çıktıklarında iki yılda bir düzenlemeyi planladıklarını söyleyen Altunbaş, Zirve’nin savunma sanayi için oynadığı kilit rolü gözlemledikten ve işlevselliğini deneyimledikten sonra katılımcıların da talebiyle her yıl düzenlenmesine karar verdiklerini de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanlığı’nın düzenlediği Zirve için hazırlıklar başladı

Zirve’de sektörün gündemindeki konuların tartışıldığını, sektörün sorunlarına yönelik çözüm alternatiflerinin geliştirildiğini de belirten Altunbaş, “Zirve’nin önemli bir katma değeri de sonuç raporumuzun Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı kapsamında yapılacak Savunma Sanayii Zirvesi’nde paylaşılması olacak. Bunun için I. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi Düzenleme Komitesi olarak hazırlıklarımıza başladık” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21