Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Sanat Kıyak sungurlu
banner13

SONSUZ ÖZLEM SAYGI ve MİNNETLE ANIYORUZ

BSMMMO üyesi meslek mensuplarının katılımıyla gerçekleşen çelenk töreni, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan BSMMMO Başkanı Doğan Yılmaz: “Bugün burada; aldığı her karar, attığı her adım ile karanlığımıza aydınlık olup; yolumuza ışık tutan Ulu Önderimizi, anmak için toplanmış bulunuyoruz. Ölümünün 83. yılında O’nu ilk günkü sevgi, saygı, minnet ve sonsuz özlemle anıyoruz… Ulu Önderimizin 57 yıllık kısa ömrüne sığdırdığı mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlamadan, doğru yorumlayamadan yarınların hesabını yapmanın artık ne kadar zor olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz. Günümüzde; gençlerin Atamıza olan sevgi ve ilgisinin yoğunlaşması, toplumun her kesiminden “Artık Cumhuriyetimizin Kuruluş Ayarlarına Dönmeliyiz” taleplerinin dillendirilmesi, adeta bu durumun bir yansıması...”

AZİZ HATIRASI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ

“Gerçekten de Milli Mücadele, 1920 ile 1938 yılları arasında sağlanan gelişme ve değişim, bu topraklarda yaşayan milyonlarca yurttaşın kucaklaşmasına vesile olduğu gibi bütün ülkede çağ ile yarışma düşüncesinin temelini de atmıştı. Bu nedenle; çağdaşlaşmayı esas alan bu köklü değişim, milletin de desteğini ve katkısını alarak, genç devleti inanılmaz bir noktaya taşımış, Türkiye Cumhuriyeti müthiş bir gelişmeye imza atmıştı. Milletini çağ ile tanıştırıp, bütün bir ülkeye hedef olarak “Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmayı” gösteren Ata’mızı sadece 10 Kasımlarda değil, her daim, O’nun muazzam mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedeflerle andık, anmaya da devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Atamızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, ebediyete intikalinin 83. yıldönümünde kendisini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz…” Çelenk töreni programı, BSMMMO Başkanı Doğan Yılmaz’ın konuşmasının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.