Öne Çıkanlar turizm KKTC psikoloji Atlet Akbaş
banner13

-SPORTİF FAALİYETLERDE ‘YILDIRIM’ İŞ BİRLİĞİ

Gerçekleştirdiği kurumlar arası işbirliği ile Yıldırım’a en iyi hizmeti sağlamak için adımlar atan Yıldırım Belediyesi, ilçenin bilim, kültür ve spor yuvası olan Bursa Teknik Üniversitesi ile ortak çalışmaları arasına bir yenisini ekledi. Bursa Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen protokol imza törenine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir katıldı. Protokol kapsamında Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri ve personelinin yıl boyunca Yıldırım Belediyesi Jimnastik Spor Kulübü’ne ait spor tesislerinden indirimli yararlanması amacıyla işbirliği gerçekleştirildi. Bu doğrultuda Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri ve personelleri, bir yıl boyunca Yıldırım Belediyesi’nin yarı olimpik yüzme havuzu, jimnastik salonu, bireysel oyun salonları, fitness merkezi, hamam-sauna, squash salonu gibi birçok zengin ve modern imkânlarından indirimli faydalanabilecek.

‘SPOR, SAĞLIKLI YAŞAMIN EN BÜYÜK ANAHTARI’

Yıldırım’ın bir üniversite şehri olarak çehresinin değiştiğini ve kurumlar arası yapılan işbirliği ile ilçeye değer kattıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bursa Teknik Üniversitemiz ile bir iş birliği protokolü imzaladık. Yıldırım bir üniversite şehri. Bursa Teknik Üniversitesi, iki kampüsü ve sosyal yaşam alanları ile birlikte Yıldırım’ın çehresini değiştiren en önemli değerlerimizden bir tanesi. Biz de bu doğrultuda Belediyemizin Spor Tesislerini, üniversitemizde eğitim gören gençlerimizin istifadesine sunmak amacıyla bir işbirliği protokolü gerçekleştirdik. Sporun, insanların sosyal yaşantılarına, okul ve iş hayatlarına doğrudan pozitif etki ettiğini görüyoruz. Çünkü spor sağlıklı yaşamın en büyük anahtarı. Biz de yerel yönetim olarak yarınlarımızın geleceği olan gençlerimize eğitimin yanında spor yapma imkanı tanıyarak sağlıklı ve başarılı yetişmelerine katkı sunmak istedik. Ben protokolümüzün ilçemize, üniversitemize ve öğrenci kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

‘AMACIMIZ ÜNİVERSİTE VE ŞEHRİN BÜTÜNLEŞMESİ’

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın üniversitenin tüm ihtiyaçları karşısında son derece ilgili olması nedeniyle kendisine teşekkür eden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “Öncelikle Yıldırım Belediye Başkanımız Sayın Oktay Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum. Başkanımız göreve geldiği günden beri üniversitemizin tüm ihtiyaçları ile yakından ilgileniyor. Üniversite yönetimi olarak, şehrin, öğrencilerimiz ve çalışanları ile kaynaşması gerektiğine inanıyoruz. Kampüsün içine hapsolmuş insanlardan oluşan bir üniversite değil, şehirle sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda birbirine girmiş bir yapı olarak BTÜ’nün çok daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Başkanımız sağ olsun, üniversite ve şehrin bütünleşmesi çalışmalarında bize her türlü desteği sağlıyor. Kendisine teşekkür ediyor, protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.