Öne Çıkanlar BUSİAD Btü Kedi BTSO Türkiye

Su hayattır

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında BUSKİ tarafından Orhangazi Parkı’na kurulan standı ziyaret etti. AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın da eşlik ettiği ziyarette, vatandaşlara su ve tasarrufla ilgili bilgilendirme broşürleri dağıttı. Birleşmiş Milletler kararıyla 22 Mart’ın 1992 yılında Dünya Su Günü olarak ilan edildiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Biz de bugün su ile ilgili bilinç oluşturmak, suyun önemini ve tasarruflu kullanım hakkında uyarılarda bulunmak amacıyla BUSKİ marifetiyle böyle bir stant açtık” dedi.

Her köşeye sağlıklı su

Büyükşehir Belediyesi olarak BUSKİ aracılığıyla 17 ilçe 1058 mahallede 11 bin 500 kilometre alanın tamamına sağlıklı içme suyu ulaştırılması adına milyon dolarlık yatırımlar yaptıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Gerek sağlıklı içme suyu ulaştırılması, gerekse kanalizasyon, arıtma tesisi, yağmur suyu hatları ve sulama suyu temini ile ilgili yatırımlarımız hızla devam ediyor. Biliyorsunuz su fiyatlarında indirimler yaptık. Yine yapacağız. Temenni ve ümidimiz hayat kaynağımız olan suyun tasarruflu kullanılması noktasında bir bilinç oluşturmak. Çünkü yakın gelecekte suyun bulunmasının çok daha zor olacağı, hatta su savaşları yapılacağı araştırmalarla ortada. Bursa olarak Uludağ’ın eteklerinde olduğumuz için su konusunda şanlıyız. Ancak tüm halkımızla tasarruflu kullanım konusunda daha da hassasiyet bekliyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Su Hayattır
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.