Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol Tarihi gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz

Süte pandemi ayarı

Çevrim içi toplantının yöneticiliğini TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş üstlenirken, konuşmacılar pandemi öncesi ve sonrası süt ve süt ürünlerinde farklılaşma beklediklerini dile getirdiler. Konuşmacılar, pandemi ile birlikte sağlığın, bağışıklık sistemini yükseltmenin öneminin arttığını ve ürünlerin de buna göre yeniden şekillenmeye başladığını söylediler.

MKP Süt AŞ’den Rukiye Çolak Şaşmazer, “Süt Sektöründeki Ar-Ge Çalışmaları ve Önemi” konulu bir sunum yaptı. Şaşmazer, ürün geliştirmenin temel noktasının tüketici ihtiyaçları olduğunu söylerken, Covid-19 sonrası tüketici beklentilerinin farklılaşmasını beklediklerini de ifade etti. Şaşmazer, “Sağlığın ön planda olmasıyla, sağlıklı beslenme öne çıktı. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmek, sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü de öne çıktı. Ambalajların da büyümesi bekleniyor. Bu da daha uzun raf ömürlü ürünlere rağbet artacak. Probiyotik ürünlere de talep artacak” dedi.

Sütaş Süt Ürünleri Ar-Ge Merkezi ve Gıda Güvenliği ve Regülasyon Müdürü Özlem Kaner ise, pandemi ile birlikte gıda güvenliğinin öne çıktığını hatırlatarak, “Çiftlikten sofraya” stratejisiyle bunu sağlamak için uğraşıyoruz” dedi. 36 kişilik bir Ar-Ge merkezine sahip olduklarını ifade eden Kaner, 2016’dan beri 325 projeyi hayata geçirdiklerini de kaydetti. “Pandemi sonrası için daha çok bağışıklık sistemini geliştirecek, çocuklara sevdirecek ve bağışıklık sistemini geliştirecek çalışmalar yaptık.

Pandemi sürecinde evde yemek yapmak artınca usta işi ürünlere yöneldik” dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Başkanı Gamze Düven ise “Eşsiz Besin Süt” başlıklı sunumunda, tek bir hammaddeyle peynir, kefir, tereyağı, yoğurt, dondurma gibi birçok besin üretebildiğini bunun da sütü eşsiz kıldığını belirtti.

Sunumların ardından katılımcıların soruları da yanıtlandı.

Anahtar Kelimeler:
Süte Pandemi Ayarı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.