Öne Çıkanlar psikoloji Akbaş KKTC Atlet turizm
banner13

Tadında Anadolu’da aşure keyfi bir ay değil tüm yıl sürüyor

Anadolu mutfağının kültür mirasını koruyarak, eşsiz lezzetleri geçmişten günümüze sunan Tadında Anadolu, her sene dört gözle beklenen aşure ayının gelmesiyle bu lezzet dolu ürünlerini ön plana çıkarıyor.

Tadı damaklarda kalan Anadolu tariflerini, daima hatırlarda kalacak özgün tariflere dönüştüren Tadında Anadolu, kültürümüzde büyük önem taşıyan aşureyi sağlığını düşünen misafirlerine sunuyor. Neredeyse insanlık kadar eski olduğu söylenen aşure, inanca göre, Hz. Nuh ve kavimi, karaya ilk ayak bastığında ellerinde kalan son malzemelerin kaynatılması ile yapılıyor.

Günümüzde ise aşure, hem sevgi ve bereketi, hem de paylaşım ve birlik olmayı simgeliyor. Aşure tarifi yöreden yöreye hatta aileden aileye değişmekle birlikte, belirli bir tarifi de yok. Genel olarak en az 7, ortalama olarak ise 12 malzeme ile yapılıyor. “Aşr” kelimesinin Arapça manası “on” olduğundan ve “onuncu gün” kutlandığından kimine göre malzeme sayısı da 10 olmalı.

Tadında Anadolu, bu muhteşem tatlıyı sadece aşure ayında değil, tüm yıl boyunca mutfaklarından eksik etmiyor.

Lezzetli, doyurucu ve besleyici aşureler, Tadında Anadolu’nun İstanbul Atatürk Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Milas Bodrum Havalimanı, Yenikapı İDO Hızlı Feribot İskelesi, UNIQ İstanbul ve Capitol AVM’de yer alan satış noktalarında sizleri bekliyor.

instagram.com/tadindaanadolu

BTA hakkında:

TAV Havalimanları Holding iştiraki olan BTA, Türkiye, Gürcistan, Makedonya, Tunus, Umman, Letonya, Hırvatistan ve Suudi Arabistan olmak üzere toplam 17 havalimanında, İstanbul Deniz Otobüsleri’nde ve Maslak’taki yeni nesil kültür-sanat ve yaşam merkezi UNIQ İstanbul’da uluslararası standartlarda yiyecek içecek hizmeti sunuyor. Yaklaşık 700 aşçısıyla günde yaklaşık 100 binin üzerinde kişiyi ağırlayan BTA, konuklarına dünya mutfaklarının zengin menü seçeneklerini yaklaşık 60 bin metrekare alanda ve 350’yi aşan noktada sunuyor. BTA’nın 2006 yılında kurduğu Cakes&Bakes üretim tesisi ise günümüzde Türkiye’nin en büyük gıda üretim tesislerinden biri konumuna gelmiş bulunuyor. Cakes & Bakes bugün ayda 7 milyon adet üretim hacmiyle, içlerinde dünyaca ünlü fast-food ve kahve zincirlerinin de bulunduğu 130 markaya 2.500 aktif reçeteyle endüstriyel ölçekte butik üretim sunuyor. Ayrıca tesiste ayda 90 ton lokum üretimi de gerçekleştiriliyor. Şirket, TAV Airport Hotel markasıyla İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 2004’ten, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda ise 2015 yılından bu yana işletmecilik yapıyor. BTA, hizmet kalitesini ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesiyle de güvence altına almış bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.