Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

TAI -TUSAŞ'tan bilim şenliğine destek
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) Genel Koordinatörü Rıfat Bakan ve BTM yöneticileri, ‘THY 6. Bursa Bilim Şenliği’nin tanıtımı için Ankara’ya çıkarma yaptı.

Başkentte bir dizi temasta bulunan Rıfat Bakan ve beraberindekiler Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI-TUSAŞ) Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil’e de nezaket ziyaretinde bulundu. Kahramankazan’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii merkez binasında gerçekleşen görüşmede, dünyanın en büyük bilim şenliği olan ve bilimi sokağa indiren Bursa Bilim Şenliği’ne dair bilgi veren Bakan, her geçen yıl daha da büyüyen Bursa Bilim Şenliği’nin bu yıl da THY isim sponsorluğunda 4- 7 Mayıs tarihleri arasında BUTTİM Fuar alanında gerçekleşeceğini söyledi. Bursa Bilim Şenliği çerçevesinde düzenlenen proje yarışmasında önceki yıllardan farklı olarak insansız hava araçları ve uzaktan kontrol edilebilen pilotsuz hava aracı “drone” yarışmalarının da yer alacağını ifade eden Rıfat Bakan, 5 farklı kategoride toplam 102 bin lira para ödüllü proje yarışmasının ana konseptinin de “enerji verimliliği” olduğunun altını çizdi.

Rekor hazırlığı

Bursa Bilim Şenliği olarak bu yıl bir rekora imza atmaya hazırlandıklarını da ifade eden Rıfat Bakan, “Geçen yıl 3 günde toplam 230 bin ziyaretçi katıldı. Yapılan atölye çalışmalarında bir Türkiye rekoru kırılarak 72 bin 882 atölye çalışması gerçekleştirildi. Bu yıl dünya rekoruna imza atmak istiyoruz. Bunun için Guinnes rekorlar kitabına başvurumuzu yaptık” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI-TUSAŞ) Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ise Bursa Bilim Şenliği’ni yakından takip ettiklerini ve önemsediklerini söyledi. Temel Kotil, Bursa Bilim Şenliği’nin Bursa’nın marka değerine önemli bir katkı sunduğunu, gelişmesi adına kendilerine düşen ne görev varsa yerine getireceklerini ifade etti.

Türkiye kendi savaş uçağını üretecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin havacılığa ilişkin çalışmalarından haberdar olduğunu kaydeden Kotil, bu tür girişimlerin destek görmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin savunma sanayinde dışa bağımlılığını azaltmak maksadıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ)’ın yerli savaş uçağı üretilmesi çalışmalarına hız verdiğini ifade eden Kotil, “Birbirinden önemli projelerimiz var. Biliyorsunuz muharip savaş uçağı projemiz var. F16’dan daha iyi bir proje olacak. Helikopter, uydu ve İHA gibi projelerimiz var. TAI gibi kuruluşların daha başarılı olabilmesi için elit bir mühendis kadrosuna ihtiyacı var. Bu kadro İngilizcesi çok iyi olan ve çok iyi eğitim görmüş farklı özelliklere sahip insanlar anlamına geliyor. Bizler bunları belirli eğitimden geçirerek savaş uçağı projesini en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Bunlar kısa dönemli projeler değil. 8-10 yıllık projeler. Böyle heyecan veren projelerin aslında stratejik yani askeri açıdan önemli olduğu kadar ekonomik önemi de bulunuyor. Muharip savaş uçağı ana projemiz. Helikopter ve Anka projelerimiz devam ediyor. Göktürk gibi önemli projelerimiz var. Yine eğitim uçağı ve Hürkuş projemiz var. Tabi bütün bu projelerin en önemlisi muharip savaş uçağı projesi” diye konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.