Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

“Tedbir alınsaydı afet yaşanmazdı”

Hızlıca hasar tespiti yapılmalı

Meteorolojinin verdiği bilgilere göre 21 Mayıs 2021 tarihinde bölgede 2 saatte metrekareye 200 kg su düştüğünü belirten Sarıbal, “Aşırı yağışlardan dolayı buğday, mısır, karpuz, biber ve diğer ürünlerin ekili olduğu tarlalar ciddi zarar görmüş durumda. Yeşildere Mahallesinde (köy) yaşayan vatandaşlar tarım araçlarının da zarar gördüğünü ifade ettiler.

Gözlediğimiz kadarıyla ciddi bir hasar var. Tek sevindirici taraf ise bu afetten dolayı can kaybının yaşanmaması. Yetkililer hiç zaman kaybetmeden hasar tespit çalışması yaparak, vatandaşlara gereken desteği sağlamalı” dedi.

İhmalin getirdiği sonuç

Bölgedeki dere yataklarının zamanında ıslah edilerek, gereken bakım yapılmadığı için yağışların afete dönüştüğünü belirten Sarıbal, şöyle devam etti:

“Bu bir kader değil. Bu ihmalin getirdiği bir sonuç. Dere yataklarında gereken bakımlar yapılmış olsaydı bu su baskınları yaşanmayacaktı. Her sonbaharda Devlet Su İşlerinin (DSİ) bölgedeki dere yataklarında gereken bakımı yapması, su kanallarını açık tutması, dere yataklarına yakın ağaçları budaması gerekiyor. DSİ özel sektöre işi ihale etmeden, işin uzmanı olarak bizzat kendisi bu bakımı yapmalı. Bu yapıldığı takdirde benzer aşırı yağışlarda derelerin taşmasının önüne geçilerek, su baskınları önlenmiş olur.

Bütün vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.