banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

TİM Delegeler Çalıştayı'nda sektör sorunları konuşuldu

20 Ekim’de İstanbul’da gerçekleşen çalıştayın oturum başkanlığını ve açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY; faiz, kur ve enflasyon üçgeni çerçevesinde manipülasyonlara maruz bırakıldıklarını vurgulayarak, “Son dönemde büyük bir ekonomik saldırıya uğradığımızı yakından biliyorsunuz. Nasıl ki ülkemizin her alandaki menfaatleri doğrultusunda var gücümüzle çalışıyorsak, ekonomimizin güçlenmesi için de var gücümüzle çalışmaktayız” diye konuştu.

Seramik, Toprak Sanayi, Cam ve Çimento Sektörlerinin Beklentileri Aktarıldı

Sektör temsilcilerinin de katıldığı çalıştayda son dönem ekonomik gelişmeler ışığında sektörlerin yaşadığı sorunlara da değinildi. Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erdem ÇENESİZ’in de katıldığı çalıştayda, sektörün tüm sektörler için olduğu gibi tek çıkış yolunun ihracat olduğu dile getirildi. ÇENESİZ; sektörlerinin büyüme hedeflerini aşacağını açıkladı.

“Bu yıl 9 ayda 2.3 milyar Dolar ihracat yapıldı. Hedefimiz yüzde 25 büyümeyi aşmak”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY’ın oturum başkanlığını yaptığı, sektör sorunları bölümünde konuşma yapan Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erdem ÇENESİZ, ihtisas alanlarında geçtiğimiz yıl 2.7 milyar Dolar ihracat yapıldığını söyledi. Bu yıl, 9 ayda 2.3 milyar Dolarlık ihracat yaptıklarını açıklayan ÇENESİZ; “İddiamız var. Yüzde 25 büyüme hedefi koymuştuk. İnanıyorum ki, bu hedefi aşacağız. Türkiye’nin ortalama büyümesinden daha fazla büyüyen bir çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri birliği olacağız” dedi.

“Ülkemiz için ihracattan başka çıkış olmadığını biliyoruz” diyen ÇENESİZ, “Son dönem bunu daha da iyi anladık. İhracat olmadan hayal ettiğimiz refah seviyesine kalıcı olarak gelmemiz mümkün değil. Belki 3-5 yıl müreffeh dönemler yaşanabilir ancak gerçekten müreffeh toplum olmak istiyorsak, üretmek ve ihracat yapmak zorundayız” diye konuştu.

Sektörün sorunlarını ve taleplerini de dile getiren ÇENESİZ, seramik ve toprak sanayinde Avrupa Birliği’nde olduğu gibi özel doğal gaz tarifesi uygulanması, Şile bölgesi killerinin 2020’de dolacak ruhsatlarının uzatılması, maden sahaları üzerinde RES ve GES ruhsatlarının verilmeden önce koordinasyonun sağlanması, ithal kömüre olan ihtiyacın azaltılması için linyit üretiminin arttırılması, Eximbank kredilerinde teminat sorununun çözülmesi ve TL bazında reeskont kredilerinin artırılması, Kuzey Irak ve benzeri komşu ülkelerle yaşadığımız tarife dışı engellerin çözümü için diplomasi ile çözüm aranması konularına da dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21