Öne Çıkanlar Ülke Geneli 1. Dönem 2. Ortak Yazılı Sınavı Tamamlandı Engelsiz orhanğazi belediyesi saglıklı kent BURSADA KAÇAK YAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM NEREYE GİDİYOR
banner13

Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bursa'ya dereceyle döndü

TÜBİTAK Liseler Arası İHA yarışması, TEKNOFEST (Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali) kapsamında bu yıl ilk kez düzenlendi. Liseli öğrencilerden oluşan takımlar, hazırladıkları projelerle yarışmaya katıldılar. Türkiye genelinde toplamda 291 takımın başvuru yaptığı yarışmada 125 takımın başvurusu TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, yarışmada "Tophane Aygök" takımı ile mücadele etti.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Gaziantep Alleben Göletinde düzenlenen yarışlarda teknik şartları yerine getiren 79 takımla beraber TEKNOFESTe katılmaya hak kazandı. Tophane Aygök takımının projesi bu kapsamda düzenlenen yarışmaların sonunda Türkiye üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı. 1 Danışman öğretmen ve 5 öğrenciden oluşan ekip yarışmanın sonunda büyük bir sevinç yaşadı.

Yarışmaya Bursa'dan katılan ve 79 takım arasında yer alma başarısı gösteren Nilüfer İMKB Fen Lisesi ile Bursa Anadolu Lisesi'nin projeleri de TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Yarışmanın ödülleri, 27 Eylül Pazar günü Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek.

Anahtar Kelimeler:
BursaÖDÜLDereceTophane
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.