Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

Türkoğlu, Alinur Aktaş’a 3,5 yıllık hizmet karnesi verdi: OTUR, SIFIR!

DEĞERLİ BURSALILAR,
KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI;
Bugün 31 Mart 2021.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Alinur Aktaş’ın atanmasının üzerinden 3,5 yıl, seçilmesinin üzerinden de 2 yıl geçti.
Tam 2 yıl önce bugünlerde Merinos AKKM’de siz değerli basın mensuplarına, Bursa’ya dair partisinin ve kendisinin projelerini anlatıyor, nasıl bir Bursa hayal ettiğine dair vaatlerini sıralıyordu.
Büyük bir heyecan ve övünçle, allayıp pullayarak süslediği açıklamasının kayıtlara geçtiğinin farkında mıydı ve hayata geçireceğinden ne kadar emindi, bakın orasını bilemiyoruz.
Ancak İYİ Parti olarak biz göreve geldiği günden bu yana geride kalan süreçte gelinen noktayı çok iyi biliyoruz ve oluşan hazin tabloyu sizlerle ve Kıymetli Bursalı hemşehrilerimizle paylaşmak istiyoruz.
Sn. Aktaş’ın  sağlıklı kentleşmeden trafiğe, ulaşımdan eğitime, kültür sanattan çevreye, ekolojiden iklime, gençlerden çocuklara, ekonomiden turizme adeta daldan dala atlayarak sunduğu vaatlerin neredeyse tamamı maalesef buhar olup uçtu.
Hadi gelin bunları tek tek ifade edip somutlaştıralım.

VAAT FİYASKOSU-1
TRAFİK 2 YILDA ÇÖZÜLECEKTİ!
‘Bursa’ya Vaadimiz Var’ başlığı altındaki sunumda, 2035 yılını hedef alan ulaşım master planına geniş yer vermiş, 2 yıl içinde daha rahat daha bir trafik sözü vermişti.
Aynı şekilde daha konforlu, daha hızlı bir ulaşım için Terminal – Kent Meydanı raylı sistemi, yer altından Osmangazi Metro İstasyonu’na bağlanacağını müjdelemişti mesela!..
Biliyor musunuz ki, bu bağlantı şu anda yer üstünden yapılmaya çalışılıyor.
Yani yer altı olmadı, bari hiç olmazsa yerüstü bağlantısıyla zevahiri kurtaralım deniyor.

VAAT FİYASKOSU-2
GÖRÜKLE BAĞLANTISI NEREDE?
Sn. Alinur Aktaş, Bursaray’ın üniversiteden Görükle’ye 6 km’lik güzergah üzerinde yapılacak 6 istasyonla uzanacağını alay-ı vala ile söz vermişti. Bursaray’ın üniversite kampüsünden bir milim öteye kımıldamadığını biliyorsunuz.

VAAT FİYASKOSU-3
KESTEL-ULUDAĞ OSB BAĞLANTISI UNUTULDU!
Kestel’deki Bursaray İstasyonu’nun son durağı 6 Km daha uzatılacak, Uludağ OSB’ye ulaşılacaktı. Sn. Aktaş Uludağ OSB’nin önemini vurgulayarak yaptığı bu vaadinin de şimdilerde esamisi dahi okunmuyor. Neden acaba?

VAAT FİYASKOSU-4
35 KAVŞAK ÇÖZÜM BEKLİYOR!
Bursa’ya 59 yeni akıllı kavşak daha yapılacaktı ya hani?
Boş yere aramayın, doğru dürüst bir tane göremezsiniz. Sadece 24 tane kavşakta, kısmi dokunuşlarla iyileştirme yapılmaya çalışıldı. Bugünlerde de Acemler Kavşağı’naki direksiyonel kavşak uygulamasıyla lokal bir çözüm aranıyor.

VAAT FİYASKOSU-5
DEMİRTAŞ-ÇALI METROSU DA BUHAR OLUP UÇTU!
Demirtaş’tan Çalı’ya yeni metro hattı olacaktı, hatırlıyor musunuz? Ballandıra ballandıra da anlamışlardı. Demirtaş, Fatih Sultan üzerinden Çalı ve yöresindeki yeni yerleşim bölgelerine bağlanacaktı. 20.7 Km’ydi ve 17 istasyonlu olacaktı. Peki hiç adını bile andıklarını duyuyor musunuz?

VAAT FİYASKOSU-6
YILDIRIM-OSMANGAZİ YERALTI METROSUNU GÖREN VAR MI?
Yıldırım ve Osmangazi’yi birbirine bağlayacak olan ve tamamının yer altından olacağı açıklanan metroyu bilboardlarda bile tanıtmış, 28.7 Km’lik hattın 23 istasyonun güzergahlarını dahi açıklamışlardı. Bu hatla Gürsu, Acemler ve Demirci üzerinden Çalı ve yöresindeki yeni yerleşim bölgelerine bağlanacaktı. Akıbetinin ne olduğunu bilen var mı?

VAAT FİYASKOSU-7
DEĞİRMENÖNÜ İLE OTOSANSİT KÖPRÜ MÜJDESİNİ BEKLİYOR!
Millet Mahallesi’ne, Beşyol’a yeni kavşaklar, bisiklet yolları ve 37 adet ‘park et devam et’ istasyonları ile Balıklıdere üzerine yeni bir köprü yapılması da ulaşım projelerinin içinde yer alıyordu. Bu köprüyle Değirmenönü ile Otosansit birbirine bağlanacaktı. Bu konuda Sn. Aktaş’tan adeta ‘çıt’ çıkmıyor.
İzmir Yolu ve Mudanya Yolu’nda 9 adet ‘park et devam et’ istasyonu yapıldı ancak diğer istasyonlar için yapılan bir tek kamulaştırma çalışması falan yok. Ne oldu, bunlar da mı yalan oldu?

VAAT FİYASKOSU-8
“YEŞİL BURSA” DEDİ, GÜZELİM ŞEHRİ BETONA BOĞDU!
Bursa’nın yeşiline tekrar kavuşacağı müjdesinin de verildiği vaatler toplantısında, Sn. Aktaş öylesine coştu ki, “Yeşil Bursa ile yeniden tanışacağız” sözünü de verdi. Gelinen durumu hemen söyleyelim:
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
yönetmeliğine göre, bir şehirde kişi başına düşmesi gereken yeşil alan miktarı Almanya ve İtalya’da olduğu gibi en az 15 metrekare olmalı.
Ne var ki Bursa’da kişi başına düşen ortalama yeşil alan sadece 4,3 metrekare.
Merkez ilçelerde durum çok daha kötü.
Mesela Yıldırım’da 0,93, yani 1
metre bile değil.
Osmangazi’de 4,88, Nilüfer’de 6,39 metrekare. Diğer ilçeleri hiç saymayalım bile.
Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye
ettiği “aktif yeşil alan” oranı ise kişi basına en az 9 metrekare.
Neresinden baksak, Sn. Aktaş’ın döneminde Yeşil Bursa maalesef hızla grileşiyor.

VAAT FİYASKOSU-9
500 DÖNÜMLÜK MİLLET BAHÇESİ YALANINI AMAN REİS DUYMASIN!
‘Kentleşme ve Çevre’ ile ‘Yeniden Yeşil Bursa’
hedefi ile başlayan vaatleri bir daha duyan gören var mı?
Hani mesela Ürünlü’de 70 futbol sahası büyüklüğündeki 500 dönüm alana yapılacak Millet Bahçesi’ni ara ki, bulasın. O nedenle olsa gerek Sn. Aktaş artık bunun adını bile anmıyor.

VAAT FİYASKOSU-10
ÇELTİK TEMATİK SU PARKI’NA KAZMA BİLE VURULMADI!
Terminalin arkasında tam 86 dönümlük alanda ‘Çeltik Tematik Çiçek ve Su Parkı’ yapılacaktı. Büyük bir gururla açıklanan bu çevre projesinin dosyası duruyor mudur acaba, ne dersiniz?

VAAT FİYASKOSU-11
GÖKDERE ÇOCUK PARKI’NIN GELECEĞİ BELLİ DEĞİL!
Yaklaşık 200 dönümü kapsayan ‘Gökdere Çocuk Aktivite Köyü ve Trafik Eğitim Merkezi’ projesinin çalışmaları üstün körü başladığıyla kaldı, devamının gelmesi maalesef çok beklenir gibi görünüyor.

FİYASKO-12
DEMİRTAŞ’A BİR PARMAK BAL ÇALINDI, HEPSİ O KADAR!
Demirtaş Barajı’nda adeta kaderine terkedilen çim kayağı tesislerinde yapılacağı vaat edilen 93 dönümlük ‘Eğlence Parkı ve Mesire Alanı’ da henüz daha proje aşamasında ve bugün kazma vurulsa, 300 günde ancak biter deniliyor.

FİYASKO-13
HAMİTLER 300 BİN DÖNÜMLÜK BOTANİK PARKI UIMUTSUZCA BEKLİYOR!
‘Hamitler Katı Atık Depolama Islahı’ vaadi ile açıklanan 300 bin dönümlük, ‘Yeni Botanik Park’ ile ilgili çalışmaların laf olsun diye başladığı söyleniyor. Bir arpa boyu yol alındığını da görülebilmiş değil.
Yoksa 500 güne zor biter yorumları niye yapılsın ki?

FİYASKO-14
TERMİNAL ARKASINDAKİ 86 DÖNÜME DEVASA PARK YAPILACAKTI. HANİ NEREDE?
Terminalin arkasında tam 86 dönümlük yeşil alan üzerine kurulacak olan devasa park nerede? Görsellerde tam bir cazibe merkezi olacağına vurgu yapılan parkı yağabilseydiniz de biz de buradan alkışlasaydık, olmaz mıydı. Yeşil Bursa sözü verip, tam tersini yapıp betonlaşmaya neden olmak nasıl bir vaatler fiyaskosudur Sn. Aktaş?

FİYASKO-15
HURDACILAR DA KENT DIŞINA TAŞINMA UMUDUNU KESTİ!
Hurdacı esnafına şehir dışında kompleks sözü verilmişti, hatırladınız mı? Milim ilerleme olmadığı için Hurdacılar Derneği bugünlerde kendi göbeğini kendi kesmeye çalışıyor.

VAAT FİYASKOSU-16
33 MAHALLE HALEN DAHA YAŞAM ALANI HAYALİ KURUYOR!
Mudanya Şehir Stadı’nın olduğu alana uygulanacak olan ‘Altı Otopark Üstü Yaşam Alanı’ projesi, ayrıca 33 farklı mahallede hayata geçirilecekti. Sn. Başkan orada neredeyse 8 kez poz verdi, ama artık önünden bile geçmiyor.

VAAT FİYASKOSU-17
5 MİLYARLIK TURİZM PASTASINI GÖREM DUYAN OLDU MU?
Türkiye’nin 2023 hedefinde 50 milyar dolar olan turizm gelir hedefinin, 70 milyar dolar olarak revize edildiğini söylemişti Sn. Alinur Aktaş ve Bursa’nın bu rakamın 5 milyarına talip olduğunu duyurmuştu.
Peki bu kapsamda söz verilen 7 turizm bölgesine ne oldu, yapıldı da biz mi göremiyoruz? İşte turizme olan bu eğreti bakış; Koza Han’da da neredeyse tarihsel bir zemin skandalına yol açıyordu.

VAAT FİYASKOSU-18
JEOTERMAL TURİZMİNDE DE HAYAL SATTILAR!
Sıcaksu Bölgesi’ndeki ‘Jeotermal Turizm’ projesi tam 410 bin metrekarelik alanı kapsayacaktı. 120 dönümü zaten önceki dönemde kamulaştırılmıştı ve öylece mezbelelik bir halde duruyordu. Bu dönemde de aynen öyle durduğunu size hatırlatan yoksa, biz buradan yüksek sesle duyuruyoruz. Jeotermal vaadinize ne oldu Sn. Aktaş, yoksa bu sözü verdiğinize de pişman mı oldunuz?

VAAT FİYASKOSU-19
3 YENİ MARİNA SÖZÜNDEN BİR TANESİ BİLE ORTADA YOK!
Mudanya Güzelyalı’da, Kumyaka’da ve Gemlik’te yeni marinalar yapılacaktı. Sadece üç kez göstermelik keşif yapılıp boy gösterdiklerini biliyoruz. Aynı proje kapsamında Mudanya’nın saklı cenneti Tirilye de tekrar ayağa kaldırılacaktı. Sn. Aktaş çoktan unutsa da, bilsin ki hemşehrilerimiz unutmadı.

VAAT FİYASKOSU-20
GÖLYAZI PROJESİ İÇİN DAHA NE KADAR BEKLENECEK?
2019 vaat furyasının içinde, Gölyazı’nın ciddi bir turizm markası olduğununun vurgulanması ve bunun daha da geliştirilmesi de vardı. Bu proje de beklemede ve daha çok bekleneceği o kadar aşikar ki!..

FİYASKO- 21
DAĞ İLÇELERİ ‘SAKİN ŞEHİR’ OLACAKTI, ‘ÇİLE ŞEHRİ’ OLDULAR!
Nüfusu 50 binin altında olan İznik, Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ve Keles ilçeleri, ‘sakin şehir’ olacaktı. O kadar sakin oldular ki, buralara en küçük bir yatırım bile düşünülmüyor.

FİYASKO- 22
İZNİK’E YİNE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILIYOR!
İznik, ‘UNESCO Dünya Mirası Aday Listesi’ndeydi ve çok önemli bir değerdi. Bunun altını çizmişler ve İznik’i gerçek listeye aldırmak için sonuç alıcı girişimlerde bulunacaklarını açıklamışlardı. Maalesef bu vaatleri de havada kaldı.

FİYASKO-23
ULUDAĞ 4 MEVSİM TURİZMDEN VAZGEÇTİ, BİR MEVSİME HASRET KALDI!
Bursa’nın vazgeçilmezi Uludağ, sadece kışın değil, 4 mevsim cazibe merkezi olacaktı.
Orada günübirlik tesislerle ilgili projelerini tamamladıklarını ve bakanlığa teslim ettiklerini açıklamışlardı.
Otoparkı, kafeteryası, camisi, eğlence merkezi ve restoranına kadar her türlü hizmeti vatandaşların burada alabileceğini de eklemişlerdi. Peki sonuç?
Uludağ’da da ne yapılıyorsa otelci esnafı yapıyor, belediye sadece iki binayı yıkmakla işini yaptı zannediyor.

FİYASKO-24
KÜLTÜR, SANAT, SPOR DA, BİR TÜRLÜ  GELMEYEN YATIRIM SIRASINI BEKLİYOR!
Kültür, sanat ve sporda değerlerine sahip bir Bursa hedefi için yola çıkışmıştı. Açık hava tiyatrosu yenilenecek, İpekyolu Film Festivali, yaklaşık 10 yıl aradan sonra yeniden başlatılacaktı. Küçücük bir adım bile yok. Yıldırım’da uyuyan kütüphane sözü de havada kaldı; ne yazı ki sadece bir hayırsever vatandaşın yardımıyla 1 adet yapılabildi. E-spor merkezleri sözü de gerçek olmayı bekliyor.

VAAT FİYASKOSU-25
‘BURSASU PROJESİ’NİN AKIBETİNDEN HABERİ OLAN VAR MI?
‘BursaSu Projesi’nin lansmanının ne denli havalı yapıldığını hatırladınız değil mi?
Bursa’nın bütün caddelerinde bilboardlarda tanıtılan; yazılı, sözlü ve görsel medyada günlerce reklamı yapılan BursaSu’yu marketlerde, raflarda gören, bilen var mı? Onca masraf neden yapıldı, Bursalıların bunca parası neden sokağa atıldı?

KIYMETLİ BURSALILAR,
DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI;
Peki hiç mi bir şey yapmadı Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Alinur Aktaş?
Hakkını teslim edelim, dişe tırnağa dokunur(!) bazı işler tabii ki yaptı.
Hadi gelin biraz da onlardan söz edelim:

Mesela;
BURSALILARA EN PAHALI SU FATURALARINI ÖDETTİ, HALEN DAHA ÖDETİYOR!
İYİ Parti’nin BUSKİ önünde yaptığı sayaç eyleminden sonra, “Katı Atık Bedellerini faturalardan çıkartıp suyu ucuzlattık” diyerek sorunu geçiştirdi. Ancak Bursalılara, Türkiye’de birim maliyet fiyatı en yüksek olan suyu halen daha içirmekte ısrar ediyor.

YUNUSELİ HAVAALANI’NI BETONLAŞTIRMAYA KALKIŞTI!
Bursa’da kent merkezinde 1400 dönümlük araziyi kapsayan Yunuseli Havaalanı’nı ranta açmaya kalkıp betonlaştırmayı kafaya taktı.
Tepkiler üzerine, “Öyle sanıldığı gibi 20-25 katlı binalar yapmayacağız, 5-6 katlı ve en fazla 8-10 bin konut planlıyoruz” itirafında bulundu.
Bursa kamuoyunun topyekün tepkisi sürünce, 750 dönümünü Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devrederek, “Yunuseli’nin bizimle ilgisi yok” dedi.
Ancak herkes biliyor, kaptanın yalan söylediğini ve zarların hileli olduğunu.

DÜNYANIN EN PAHALI STADINI HALEN DAHA BİTİREMEDİ!
Halkın TİMSAH ARENA olarak bildiği BURSA BÜYÜKŞEHİR STADYUMU’nu halen daha tamamlayamadı. “Maliyeti 1 Milyon TL’yi buldu” diyerek de bir güzel itirafta bulundu. Bitirilebilirse şayet dünyanın en pahalı stadını yapan başkan olarak tarihe geçecek.

KOZAHAN’DA TARİHSEL REZALETTEN KILPAYI DÖNDÜ!
Bursa’nın simgelerinden Kozahan’ın zemin çalışmalarında, otantik taşları söktürerek yerine, ‘beton dökme’ parkelerini kullanmaya kalktı.
İYİ Parti rezaleti kamuoyuna duyurunca, “Deneme yapıyorduk” diyerek yanlışı kabullenmek ve zemini tekrar arnavut kaldırımlı taşlarla döşeyerek aslına döndürmek zorunda kaldı.

YEREL BASINDAN KESTİ, YANDAŞ MEDYAYA BOL KESEDEN DAĞITTI!
Göreve atandığında ilk yaptığı iş olarak, yerel medyanın ilan reklam gelirlerini tasarruf gerekçesiyle tırpanladı.
Çok geçmeden, yaygın basının yandaş yayın organlarına, her ay ‘binlerce adet gazete satın alma’ yoluyla, yüzbinlerce lira destek verdiği ortaya çıktı.
Aynı anda Acun Ilıcalı’ya ait TV 8 Kanalı’nda yapılan MasterChef Yarışması’na, pandemi günlerinde olunmasına karşın, Bursalıların 375 bin TL’sini reklam desteği olarak verdiği ifşa oldu.

Başkan Aktaş için Cumhurbaşkanı’ndan görevden alma talebinde bulunan Türkoğlu, “Buradan Alinur Aktaş'ın ‘Velisi’ Sn Erdoğan'a sesleniyorum;
Başkan Türkoğlu, konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı’na seslenerek, “Sn. Aktaş’ın ‘Velisi’ olan Cumhurbaşkanımız, Bursalıların selameti için, metal ve mental yorgunu Alinur Aktaş'ın lütfen sistem dışına çıkarın” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21