Öne Çıkanlar NECMİ İNCE İnce Medya CAM BAOB dökümü
banner13

TÜRKOĞLU, PLAN BÜTÇE KOMİSYONUNU BİRBİRİNE KATTI!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, 2024 Bütçe Kanun Teklifi’ne dair yaptığı konuşmada, “Bakan bey odalısını daire başkanı yapıyor, SGK Başkanı bile çift yerden maaş alıyor. Bu ülkeyi nepotizmin tutsağı ettiniz!” dedi. Bu sözler tansiyonu yükseltirken, komisyon başkanı tartışmaları sonlandırabilmek için toplantıya ara vermek zorunda kaldı.

Plan Bütçe Komisyonu toplantısında yaptığı konuşmada; SGK, bağlı kuruluşlar ve ilgili kurumlara dair partisinin görüşlerini dile getiren Türkoğlu, iktidarın liyakat yerine eş, dost, akraba yandaş kayırmacılığı olan nepotizme teslim olduğunu ileri sürdü. Türkoğlu konuya dair şöyle konuştu: “Plan Bütçe Komisyonu’nda iktidar temsilcilerinin agresif tepkiler vermeleri, oturuma 15 dakika ara verilmesine neden oldu. Halbuki ben konuşmamda Bakan ve SGK başkanının torpilli atamalarından örnekler verdim. Eskiden daha liyakatli ve daha tecrübeli bürokratların görev yaptığına ve yeri geldiğinde siyasetçileri uyardıklarına değinerek gerçekleri dile getirdim.
Dedim ki; siz, adam kaydırmaktan neredeyse ortada liyakatli bürokrat bırakmadınız. Mesela daha yeni basına yansıdı. Sn. Bakan odacısı Metehan Karakuş’u daire başkanı yapmış. Eski vekiliniz Cemal Taşar da istisnai memurluktan göreve başlayan 25 yaşındaki oğlu Muhammet Harun Taşar’ı SGK Emeklilik Daire Başkanlığına daire başkanı yaptırmış. Daha devamı var. Mesela sosyal hizmet uzmanı olan özel kalem müdürünüz İhsan Esen’i, hangi eğitim ve bilgisi ile olduğu bilinmez, şimdi bilgi işlem genel müdürü yaptınız.
Bu arada SGK Başkanı Sn.Recai Kaya da zaten hem SGK Yönetim Kurulu Başkanı, hem de Yatırım Bankasının Yönetim Kurulu Başkanı. Ben merak ediyorum, Sn. Recai Kaya bu kurumlardan toplamda ne kadar maaş oluyor? Daha ne sayayım size? Yani Sn. Başkanın bizzat kendisi iki yerden de maaş alıyor. İki işi nasıl yetiştiriyor anlamak mümkün değil.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.