Öne Çıkanlar pandemi Engelsiz ORHANGAZİ incemedya Teknoloji
banner13

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde  Fintekler ve açık bankacılığın yarını konuşuldu

Moderatörlüğünü Papara Kurucusu ve CEO’su Ahmed Faruk Karslı’nın yaptığı panele Mox Bank Limited CEO’su Deniz Güven, Hummingbird Ventures Yönetici Ortağı Fırat İleri, Movii CEO’su ve Kurucu Ortağı Hernando Rubio ve Kyash Kurucusu ve CEO’su Shinichi Takatori katıldı.

Kripto paralar için yasalar çıkmalı ve karaborsadan kurtulmalı

Movii CEO’su ve Kurucu Ortağı Hernando Rubio: “Dünyanın 190 ülkesinin sadece 20’si gelişmiş ve bu 20 ülkenin gerisinde faaliyet gösteren bankalar 100-150 yıldır bildik geleneksel sistemlerle çalışıyorlar. Ancak teknoloji artık değişiklikler yapılmasına imkan veriyor ve yeni endüstri yaratılıyor. Finansal sorunları çözmek üzere gelen yepyeni ve farklı segmentlere hitap edebilen sistemlerden bahsediliyor. Sosyal medya ile toplumsal hayatımızı değiştirdik ve alışkanlık değişikliğini dijital ekonomide de rahatlıkla yapabiliriz. Bunlardan biri olan kripto paranın en büyük pazarı Kolombiya ve insanlar çok yoğun kullanıyor. Hükümet henüz başa çıkabilmiş ve uygun bir yasal zemin oluşturabilmiş değil. Ancak toplumsal kabul çok önemli ve  kripto işi artan bir hızla büyüyor. Devletler ya bunu göz önünde bulundurup yasalaştıracaklar ya da göz ardı edecekler. Günün sonunda yasal zemin oluşturulmalı ve insanların karaborsadan kurtulması gerekiyor.”

 

Nakitin yeni çağı başladı

Kyash Kurucusu ve CEO’su Shinichi Takatori: “Finteklerle artık nakitin kullanılma şeklini değiştiriyoruz ve nakitin yeni çağını başlattık. Japonya’da bile nakit dönüşü hala çok yüksek ve dijital ödemeler çok düşük. Japon devleti, dijital banka kullanımını 2025’e kadar 2 katına çıkarmak istiyor. Üzerinde çalıştığımız farklı özellikler var, kredi kartı ve debit kart gibi. Japonya’da çok farklı ödeme sistemleri var ve nakitsiz bir ekonomiye doğru gidiliyor. Paranın merkezi rolü artık değişiyor.”

Açık bankacılıkta rota müşterinin sıkıntılı noktalarını bulmak olmalı

Mox Bank Limited CEO’su Deniz Güven: “Geleneksel banka tarafından kurulan bir dijital bankayız ve geleceğin iş ve operasyon modelini kurmak istedik. Her türden elementi yeniden yaptık ve 6 aydan kısa sürede 7,4 milyonluk Hong Kong’da 100 bin müşteriye ulaştık. Amacımız bankacılık ihityacını karşılayacak bir dijital banka ortaya koymaktı. Biz insanların sıkıntılı oldukları 86 farklı noktayı bulduk ve uçtan uca yeni hizmetler geliştirdik. Hong Kong’da hesap açmak şanslıysanız 2 gün sürüyor ama biz ilk günümüz itibarı ile bu süreyi 3 dakika 46 saniyeye düşürmeyi hedefledik. Hatta ocak ayında bir müşterimiz 2 dakika 46 saniyede hesap açabildi.”

 

İleri: Fintek alanında farklı müşteri segmentlerinde farklı çözümler geliştiriliyor

Hummingbird Ventures Yönetici Ortağı Fırat İleri: “Dünyada açılan yeni hesapların yüzde 20’si açık bankacılık tarafında. Müşterilere özel hizmetler sunabilmek ve fintek alanında farklı müşteri segmentlerinde farklı çözümler geliştiriliyor. Yeni nesil bankacılık çok farklı pazarlarda yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Özellikle bildiğimiz tipte banka kullanımı çok az olan ülkelerde gördük ki açık bankacılık imkanları, müşterileri geleneksel bankaya çekmek üzere kullanılıyor. Bu gelişmekte olan ülkelerdeki hizmet alternatifleri ilginç çünkü kendi problemlerine özel çözümler geliştiriyorlar.” 

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin Ana Sponsorluğunu Vodafone Business üstleniyor. Gold Sponsorlar arasında Bank of America, Biotrend, Doğan Trend Otomotiv markalarından Silence, Doğan Holding markalarından Galata Wind,yei Google ve Papara yer alıyor. Zirve’nin Etkinlik Sponsoru Sanko Holding; Oturum Sponsorları BSH, Citibank Türkiye, Deloitte Türkiye, P&G ve markalarından Fairy, Reckitt-Benckiser markalarından Finish, Bunge Gıda markalarından Komili, İtalya Ticaret Merkezi ITA, Odeabank; Destek Sponsorları ise Doğan Dış Ticaret ve Sistem9 oldu.

Uludağ Ekonomi Zirvesi ile ilgili en güncel bilgileri http://www.uludagekonomizirvesi.org adresinden takip edebilirsiniz.

Uludağ Ekonomi Zirvesi’ni sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz:

Twitter  - @UEkonomiZirvesiwww.twitter.com/UEkonomiZirvesi

Instagram - @uludagekonomizirvesi / www.instagram.com/uludagekonomizirvesi/

Youtube -www.youtube.com/UludagEkonomiZirvesi

Facebook - www.facebook.com/UludagEkonomiZirvesi 

Linkedin - www.linkedin.com/company/uludağ-ekonomi-zirvesi/

Zirvede yer alan tüm konuşma ve oturumlar https://www.uludagekonomizirvesi.org adresinden canlı olarak takip edilebiliyor.

Uludağ Ekonomi Zirvesi Hakkında: Dünyadan ve Türkiye’den birbirinden değerli konuşmacıları ve iş insanlarını buluşturan Uludağ Ekonomi Zirvesi, Capital, Ekonomist ve Start Up dergileri tarafından düzenleniyor. 2012 yılından bu yana organize edilen etkinlik, sektör liderleri ve medya tarafından ilgiyle takip edilirken birçok yeni fikre ve girişimciye de ışık tutuyor. Geçmiş dönemlerdeki Başbakan Yardımcıları, Ekonomi ve Maliye Bakanları, Gıda ve Tarım Bakanları, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanlarının katılımıyla onurlandırdığı;dünyaca ünlü ekonomistleri, şirketlerin CEO ve yöneticilerini ve ayrıca siyaset dünyasından önemli isimleri ağırlayan Uludağ Ekonomi Zirvesi, bugüne kadar Andy Grignon, Christian Wulff, Daron Acemoğlu, Darrel West, Derik Kim, Doron Avni,Howard Chase, Jack Straw, Jared Cohen, Jean Claude Trichet, Kai Georg Diekmann, Marc Faber, Mark Mulloch-Brown, Nouriel Roubini, Shaun Rein, Simon Calder, Yousuf Mohamed Al-Jaida, Ali Koç, Ali Sabancı, Ali Kibar, Aziz Torun, Begümhan Doğan Faralyalı, Bülent Eczacıbaşı, Cem Boyner, Emine Kamışlı, Erol Bilecik, Fatih Terim, Hamdi Ulukaya, Hüseyin Aydın, Hüsnü Özyeğin, İbrahim Çeçen,Levent Çakıroğlu, Muhtar Kent, Temel Kotil ve daha birçok değerli isme ev sahipliği yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.