Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

ULUKOZA GİRİŞİMCİLERİN SAĞLIK TEKNOLOJİSİNDE GELİŞTİRDİĞİ CİHAZ İLE DAMAR YOLU AÇMAK KOLAYLAŞACAK

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Bursa Uludağ TTO) girişimcilerinin iş fikirlerini hayata geçirmesine olanak sağlayan ULUKOZA, sağlık teknolojisi alanında önemli bir girişime vesile oldu. Bursa Uludağ Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencileri Ahmet Canoğlu ve Emirhan Dereli, ULUKOZA destekleriyle, çok kısa sürede etkin damar yolu açılmasına imkân sağlayan bir proje geliştirdi ve ULUTEK Teknopark’da Fladriw Bilişim Teknoloji A.Ş. kurdular. 

VETERİNERLER DE KULLANABİLECEK 
TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’nın 1512 Bireysel Genç Girişimcilik (BiGG) adıyla anılan TEYDEB Girişimcilik Destek Programı tarafından desteklenen proje ile zor damar yollarında uygulama yapmanın daha kolay hale gelmesi hedefleniyor. Ana faaliyet alanlarının başta pediatri olmak üzere kritik hasta bakım süreçleri ve acil servisler olduğunu kaydeden ULUKOZA girişimcisi Ahmet Canoğlu, “Özellikle pediatride, kanser hastalarında ve bazı özel durumlarda damar girişi çok problemli olabiliyor. Hastada 5-6 kez yapılan deneme sonunca yüzde 90 sonuç veren damar yolu açma işleminde başarı oranı yetersiz olduğu kadar sancılı bir durum. Damar yolu girişi yapılamadığı zamanlarda uygulanan katater takma işlemi ise doktorlara ayrı bir iş yükü yaratıyor. Geliştirdiğimiz ‘Optik Damar Görüntüleme Cihazı’ ile kızılötesi ışınları yapay zekâyla kontrol ederek görüntü işlemesini yapıyor ve damar yolunu hızlı ve net bir şekilde görünür kılıyoruz. Tamamen kompakt olan cihazımız, anlık olarak damarın görüntüsünü veriyor” dedi. Yurtdışında aynı görevi gören benzer cihazların da olduğunu söyleyen Canoğlu, “Muadilleri olan hiçbir üründe hayvanlarda görüntüleme yapılamıyor. Ürünümüzü veterinerlerin kullanımına da açarak pazarı neredeyse iki katı büyütmüş olacağız” ifadelerini kullandı. 

YERLİ ÜRETİM İLE HAYATA GEÇİRİLECEK 
Sağlık teknolojilerinde dışa bağımlılığı azaltma yolunda katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten girişimci Emirhan Dereli ise, cihazın elektronik devre ve yazılım kısmını yerli imkânlarla üreteceğiz. ULUKOZA ile Bursa Uludağ Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Enes Yiğit’in proje sürecinde büyük destek sağladığını da kaydeden Dereli, “İş planı hazırlama ve mentorluk noktasında verdikleri eğitimler, projemizin geliştirilmesine çok katkı sağladı. Özellikle mentor ağı oldukça geniş olan ULUKOZA sayesinde Bursa’daki her noktaya erişebildik” dedi. Girişimlerini, TÜBİTAK 1512 BİGG ULUKOZA Programı’nda kazandıkları hibe ile ULUTEK Teknopark’ta hayata geçireceklerinin de altını çizen Dereli, tek proje üzerinden ilerlemeyeceklerini ve farklı birçok projenin girişimcilik ekosistemine kazandırılması için çalışmalara başladıklarını da söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21